Så kan vi hjälpa människor på flykt

Volontär & Aktivism

Människor flyr från krig och förödelse. På väg till Europa riskerar många sina liv. Ingen kan lösa den här krisen ensam, men alla kan göra något. Du också!

Engagera dig

Röda Korsets ungdomsförbund vill ge asylsökande barn och unga en trygg start i Sverige. I våra verksamheter träffas vi och läser läxor, spelar spel, gör massa roliga saker, fikar och pratar. Vi försöker också påverka politiker och beslutsfattare genom att tala om vad vi tycker. Här kan du läsa mer om hur du kan engagera dig i RKUF!

IM har många aktiviteter och mötesplatser för att de som kommer hit ska känna gemenskap och hitta vägar in i samhället. Du kan till exempel delta i Tala svenska-caféer.

Tillsammans med Studiefrämjandet kan du starta en studiecirkel för och med flyktingar i din kommun!

Refugees Welcome Housing Sweden tar fram alternativa bostadslösningar för nyanlända i Sverige. När Sverige stängt gränsen öppnar privatpersoner sina hem. Bli volontär hos Refugees Welcome!

Svenska Kyrkan har ett stort behov av volontärer till församlingarnas arbete för människor som söker sig till Sverige. Ge av din tid genom att finnas med i svenskträning eller annan social verksamhet.

Taggar

Flykt & migration
Annons