4 sätt att engagera dig som volontär

Volontär & Aktivism

Som volontär arbetar du på olika sätt för en bättre värld. Du väljer själv hur ofta och hur mycket du vill bidra. Vi listar fyra av de vanligaste sätten att engagera sig på och tipsar om aktuella volontäruppdrag!

Att bli volontär är enkelt

Du vill engagera dig men vet inte hur eller vad du vill göra. Känner du igen dig? Då har du hittat rätt!

Att ge av sin tid är ett fint sätt att bidra till en bättre värld. Det bästa är att det finns något som passar alla.

Du kan engagera dig i några minuter eller under en hel dag. Volontära i Sverige eller utomlands. Vara ute i samhället eller till och med göra en insats hemifrån soffan.

Vad är du mest sugen på? Vi har tipsen på hur du engagerar dig!

1. Starta en insamling

Att samla in pengar är ett effektivt sätt att bidra till en organisations arbete. Det vanligaste är att du startar insamlingen via organisationens hemsida och sedan sprider ordet vidare på sociala medier samt till vänner och bekanta. Ofta kan du välja att öronmärka din insamling till ett särskilt ändamål. De flesta organisationer brukar erbjuda möjlighet till insamlingsarbete.

2. Bli aktivist

Att vara aktivist är faktiskt så enkelt som det låter. Du är helt enkelt aktiv inom en organisations föreningsliv. Vad du gör kan se olika ut. Ofta kan du göra alltifrån att anordna träffar och sprida information till att delta i olika aktiviteter. Det lättaste är att spana in våra volontäruppdrag för att se vad just den organisation du är nyfiken på gör.

3. Volontära utomlands

Att engagera sig ideellt i ett annat land är en unik och utvecklande resa! Du kan volontära i ett flertal länder över hela världen och arbeta i fält eller ha mer administrativa uppgifter. Hos PeaceWorks kan du läsa mer om aktuella volontäruppdrag.

4. Agera!

Ett av de enklaste och minst tidskrävande sätten att engagera sig på är att delta i upprop. Organisationer som Amnesty har ofta namninsamlingar i syfte att sätta press på politiker och makthavare. Det kan till exempel handla om att frige en människorättsaktivist som har blivit godtyckligt frihetsberövad eller att införa rättvisa lagar. Håll utkik på organisationernas hemsidor och skriv under för en rättvis värld!

Taggar

Volontär & utbyten
Annons