Nytt mediecenter i Västsahara

Ett nytt mediecenter i Västsaharas flyktingläger, med plats för 30 elever per år, stärker arbetet med radioproduktion. Många fanns på plats under invigningen och uttryckte uppskattning över stödet från Sverige.
nyhet
PMU

Intervju med Victoria Särnhult som tilldelades Zontastipendiet!

PeaceWorks och Zontaklubb II instiftade i höstas ett stipendium där en volontär får 10.000 kr i bidrag för att åka till valfritt land och arbeta med kvinnofrågor. Stipendiet tilldelades Victoria Särnhult som i februari reser till Honduras för att arbeta på
nyhet
PeaceWorks

I tyfonens spår

Det har snart gått tre månader sedan den 8 november 2013, en dag som skulle förändra Filippinerna för alltid. Det var under de tidiga morgontimmarna som tyfonen Haiyan först kom in över ön Samar med vindar på 230 km i timmen. Det kom att bli en av de kraft
nyhet
Läkare Utan Gränser

Stora behov bland flyktingar från Sydsudan

Varje dag passerar fler än tusen sydsudaneser gränsen till Kenya, Etiopien eller Uganda, på flykt undan striderna i hemlandet. Vi har akutteam i gränsområdena som bistår med medicinsk och humanitär hjälp.
nyhet
Läkare Utan Gränser

Mexiko: Fyra militärer ställs inför rätta för övergrepp

Rättegången mot fyra militärer som anklagas för att ha torterat och utsatt två kvinnor för sexuellt våld, Valentina Rosendo och Inés Fernández är ett viktigt steg mot rättvisa, säger Amnesty International i ett uttalande.
nyhet
Amnesty International

Världen blir hela tiden bättre

Världen blir hela tiden bättre. Inte överallt och på alla områden, men generellt sett får människorna på denna jord det gradvis bättre. De lever längre, är friskare, begraver färre barn, får bättre utbildning, har bättre sätt att kommunicera och får alltfl
nyhet
UNICEF

Burma: Nya åtal under extrem protestlag

Nya gripanden av fredliga demonstranter undergräver trovärdigheten i den omfattande presidentamnestin som utfärdades i slutet av 2013, säger Amnesty International.
nyhet
Amnesty International

Våldet är oförsonligt

Våldet har haft sitt grepp om Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui i flera veckor. De flesta av stadens sjukhus fungerar inte längre.
nyhet
Läkare Utan Gränser

IKFF:s generalsekreterare i Aktuellt om den syriska fredsprocessen

Igår deltog IKFF:s generalsekreterare Joesfine Karlsson i Aktuellt om kvinnors deltagande i den syriska fredsprocessen.
nyhet
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF)

Egypten: Tre år efter upproret forsätter förtrycket med oförminskad styrka

De egyptiska myndigheterna använder alla resurser de har till sitt förfogande för att tysta protester och slå ned på mänskliga rättigheter, säger Amnesty i en mycket kritisk rapport inför treårsdagen av "25 januarirevolutionen".
nyhet
Amnesty International