Vill du studera globala frågor?

Det finns massor av utbildningar på universitet, högskolor och folkhögskolor att välja på för dig som vill fördjupa dig i globala frågor. Globalportalen tipsar om intressanta program och kurser.

Reportage

Plugga på folkhögskola

På den gemensamma webbsidan folkhögskola.nu kan du hitta kurser med global inriktning på alla olika folkhögskolor runt om i landet. Du kan söka kurser utifrån specifika ämnen som exempelvis miljö & klimat, språk, religion, rättvis handel eller jämställdhet.

Om du är intresserad av en viss region går det även att söka kurser utifrån olika världsdelar

Om du är sugen på att ta dig ut i världen hittar du även flertalet kurser där det ingår utlandsvistelse. De erbjuder studier i exempelvis England, Spanien och Ecuador. 

Plugga på högskola eller universitet

Även högskolor och universitet erbjuder olika program och fristående kurser med inriktning globala frågor. Här ger vi ett urval på studier inom olika områden. Hittar du inte vad du söker kan du alltid söka efter utbildningar på antagning.se. Skriv in ett sökord eller ta genvägen via deras ämnesträd.

Globala utvecklingsstudier
Globala utvecklingsstudier är ett aktuellt och angeläget kunskapsfält och det finns många möjligheter att öka sina kunskaper inom det här ämnet.

Miljö & hållbar utveckling
Kunskaper om miljö, klimatförändringar och energikällor är idag mer aktuellt än någonsin. En hållbar utveckling hänger nära samman med frågor som rör jordens ekosystem och miljöförhållanden.

Mänskliga rättigheter
Kunskap om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde är ständigt ett aktuellt ämne. Vi behöver dagligen påminna oss om betydelsen av mänskliga rättigheter och varför inte fördjupa dina kunskaper.

Internationella relationer & statsvetenskap
Internationella relationer är ett ämne för dig som bättre vill förstå din omvärld. Ämnet behandlar relationer och maktförhållanden som överskrider statsgränser vilket är viktigt i en alltmer globaliserad värld. Statsvetenskap är mer inriktat på internationell politik.

Länder & språk
Språk är alltid en bra kompetens om man är intresserad av globala frågor. Till exempel FN:s officiella språk:

Det finns också kurser och program för dig som vill plugga språk och samtidigt lära mer om en specifik del av världen.

Tycker du att vi missat någon bra utbildning, så tipsa oss gärna på info@globalportalen.org.

Annons