Usla villkor på ungas arbetsmarknad

För ungdomar i länderna söder om Sahara är tanken på ett stabilt och välbetalt jobb en ouppnåelig dröm. Hårdast utsatta är unga med kort utbildning, men det gäller också den växande gruppen av högskoleutbildade. Det säger en ny rapport från ILO.
nyhet
Union to Union

Det nya biståndet

Det pågår en omfattande strukturomvandling i biståndsvärlden. Vem är rik och vem är fattig i dag? Diakonias generalsekreterare Bo Forsberg skriver i en debattartikel i tidningen Sändaren om det nya biståndet:
nyhet
Diakonia

Småbarn jobbar på soptipp åt Stora Enso

nyhet
Union to Union

Ris och ros till nya biståndspolitiska plattformen

I tisdags presenterade regeringen den nya biståndspolitiska plattformen inför riksdagen. En del av synpunkterna från organisationer har hörsammats, men det saknas resonemang kring ekonomisk tillväxt i förhållande till hållbar utveckling, skriver Svenska Ky
nyhet
Act Svenska kyrkan

Storsatsning på kvinnorättsaktivism

Nu blir det enklare och roligare än någonsin att engagera sig för Kvinna till Kvinna. I vår ska flera nya grupper för ideella informatörer startas runt om i landet. – Det enda som behövs för att gå med är engagemang och intresse, säger Kvinna till Kvinnas
nyhet
Kvinna till Kvinna

Ukraina: Nationalister attackerade tv-chef

Attacken mot chefen för en ledande tv-kanal i Ukraina av en nationalistisk parlamentsledamot måste omedelbart utredas och de ansvariga måste ställas till svars, säger Amnesty International.
nyhet
Amnesty International

För svagt om skatteflykt

Forum Syd välkomnar regeringens ambition att sammanfatta huvuddragen i den svenska biståndspolitiken. Tyvärr har inte civilsamhällets stora betydelse för utveckling fått ett motsvarande utrymme i skrivelsen.
nyhet
Forum Syd

"Män som grupp behöver ge ifrån sig makt"

Det här är viktiga saker för världen! Utan jämställdhet och kvinnors rättigheter lyckas vi inte, skriver Maria Andersson, Generalsekreterare på RFSU. I FN diskuteras just nu situationen för kvinnor i världen.
nyhet
RFSU - Riksförbundet för sexuell upplysning

Nytt index: Moçambique världens mest sårbara land

Moçambique, Centralafrikanska Republiken, Guinea, Uganda och Haiti är de länder som är mest sårbara om de drabbas av en naturkatastrof. Finland och Sverige är bland de minst sårbara. Det visar We Effects nya sårbarhetsindex som presenteras i dag.
nyhet
We Effect

”Det som händer just nu i södra Tchad är oacceptabelt”

Bitoye i Tchad är en by med 10 000 invånare, men antalet boende där har fördubblats efter att tusentals människor flytt våldet i Centralafrikanska republiken.
nyhet
Läkare Utan Gränser
Annons