Vill du studera globala frågor?

Foto: chuttersnap / unsplash
Plugga

Funderar du på att börja plugga? Vi har samlat massor av utbildningar på universitet, högskolor och folkhögskolor för dig som vill fördjupa dig i globala frågor! 

Plugga på folkhögskola

folkhögskola.nu kan du hitta kurser med global inriktning på alla folkhögskolor i landet. Du kan söka kurser utifrån specifika ämnen som exempelvis miljö & klimat, språk, religion, rättvis handel eller jämställdhet.

Om du är intresserad av en viss region går det även att söka kurser utifrån olika världsdelar

Är du sugen på att ta dig ut i världen hittar du även flera kurser där det ingår utlandsvistelse.

Plugga på högskola eller universitet

Även högskolor och universitet erbjuder olika program och fristående kurser med inriktning globala frågor. Vi har samlat ett gäng program och kurser på olika teman. Hittar du inte vad du söker kan du alltid söka efter fler utbildningar på antagning.se.

  • Globala utvecklingsstudier

Globala utvecklingsstudier är ett område som berör både historiska och nutida aspekter av världens utveckling och händelser som påverkat den i olika riktningar. Det finns flera utbildningar som ger dig kunskap om ämnet.

  • Miljö & hållbar utveckling

Klimatförändringar, naturresurser samt energi - och hållbarhetsfrågor är mer aktuellt än någonsin. Att plugga hållbar utveckling ger en bred kompetens som kan vara till nytta inom flera olika yrken och organisationer där hållbarhet och samhällsfrågor står i fokus.

  • Mänskliga rättigheter

Mänskliga rättigheter och alla människors lika värde är ett ständigt aktuellt ämne. Vi behöver dagligen påminna oss om betydelsen av mänskliga rättigheter, så varför inte fördjupa dina kunskaper?

  • Internationella relationer & statsvetenskap

Internationella relationer passar dig som vill förstå din omvärld. Det handlar om relationer och maktförhållanden som överskrider statsgränser. Statsvetenskap är mer inriktat på internationell politik och hur politiska system fungerar.

  • Länder & språk

Att kunna ett eller flera språk utöver sitt modersmål är alltid en merit. Det är framförallt bra att kunna om du vill jobba med globala frågor eller på internationella organisationer. Här finns kurser i FN:s officiella språk:

Det finns också kurser och program för dig som vill plugga språk och samtidigt lära mer om en specifik del av världen.

Gör praktik

Har du redan pluggat en kandidat och vill komplettera din utbildning med arbetslivserfarenhet? Sök en praktikkurs inom ditt ämnesområde!

Viktiga datum

  • När du vet vilka utbildningar du vill gå, är det bäst att skicka in din anmälan på Antagning.se så snart som möjligt.
  • 19 april är sista anmälningsdag till höstterminen 2022.
  • 12 juli får du ditt antagningsbesked.

Tycker du att vi missat någon bra utbildning? Tipsa oss gärna på info@globalportalen.org.

Taggar

Kurser & utbildningar
Annons