av Act Svenska kyrkan

Vill du agera för rättvisa? Bli Ageravolontär!

Foto: Magnus Aronson
Volontär & Aktivism

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

Vad gör en Ageravolontär?

Som Ageravolontär kommer du att tillhöra en lokalgrupp som möts eller har digitala möten några gånger per termin för att planera och genomföra aktiviteter. Vad ni väljer att göra är helt upp till er! Vill ni anordna en flashmob, en klädbytardag, en klimatsmart middag, en föreläsning, mailbomba en politiker eller samla in pengar på olika kreativa sätt? Vi stödjer er med råd, hjälp med lokaler och en fast summa pengar per år för att ni ska kunna förverkliga era idéer.

Dessutom ses alla volontärer som vill fyra gånger per år för fortbildning, inspiration och för att agera tillsammans. Tidigare helger har vi fördjupat oss i ämnen som kvinnors rättigheter och sexuell och reproduktiv hälsa, klimat eller psykosocialt arbete i humanitära katastrofer. 

Välkommen att gå grundutbildningen

För att bli en Ageravolontär måste du vara över 16 år och gå en grundutbildning där du får en introduktion till alla de delar som Act Svenska kyrkan jobbar med och vilka metoder som används för förändringsarbete. Anställda från olika avdelningar på Act Svenska kyrkans håller i workshops om bistånd, policyarbete, insamling, humanitärt stöd och politisk påverkan.

Under utbildningen står vi för boende, resa, mat samt allt utbildningsmaterial.

Utbildningar 2021

Undrar du något? Kontakta oss på Agera

Efter utbildningen bestämmer du om Ageravolontärskapet är något för dig. Du kan alltså gå grundutbildningen utan att vara säker på att du vill ta dig an uppdraget.

Som Ageravolontär är du även medlem i Svenska Kyrkans Unga. Det är gratis och lätt att bli via deras hemsida.

Ett hållbart engagemang

Engagemanget som Ageravolontär är ideellt och sker på sidan av skola, jobb eller annat. Det innebär givetvis också att den tid du har att lägga på detta varierar. Vi värnar om ett hållbart engagemang där du beroende på dina förutsättningar får bidra på ett passande sätt och på en passande nivå.

Ageravolontärerna är ett samarbete mellan Svenska Kyrkans Unga och Act Svenska kyrkan. 

Läs volontärernas berättelser på Agerabloggen

Taggar

Volontär & utbyten