Facket kräver globala lagar mot kvinnovåld

Internationella regler mot könsrelaterat våld på arbetsmarknaden måste bli verklighet. Detta saknas idag, och många länder skyddar inte sina medborgare mot sexuella trakasserier. Det kräver Världsfacket ITUC i samband med Internationella kvinnodagen den 8
nyhet
Union to Union

Tchad & Centralafrikanska republiken: Ännu en humanitär kris för flyktingarna

Tusentals människor tvingas fly våldet i Centralafrikanska Republiken och står nu inför ännu en humanitär katastrof i grannlandet Tchad, säger Amnesty International. Snart börjar regnsäsongen och om de inte snarast får tillgång till skydd, mat och sjukvård
nyhet
Amnesty International

Hivbehandling i stor skala minskar antalet nya fall

I områden där många har tillgång till hivbehandling minskar antalet nya hivinfektioner. Det visar två nya studier som vårt forskningscenter Epicentre gjort i södra Afrika.
nyhet
Läkare Utan Gränser

Kvinnodagen: Rose strider för att rädda sina flickor

Rose könsstympades när hon var 11 år. Förr utförde hon själv ingreppet på flickor, i dag strider hon för att hennes yngsta döttrar ska slippa det och få gå färdigt skolan. Men hon möter hårt motstånd.
nyhet
PMU

Kvinnodagen: Alice en riktig hjälte

ADRA uppmärksammar Internationella Kvinnodagen genom att berätta om Alice och hur hon fick ett friskare liv fyllt av hopp. I dag är hon en förebild för andra och hjälper hundratals människor.
nyhet
ADRA Sverige

Uppmaning till EU: agera för palestinska kvinnors rättigheter!

EU kan spela en viktig roll för att sätta stopp för kränkningar av palestinska kvinnors rättigheter. Det är huvudbudskapet i en rapport som lanseras av the Euro-Mediterranean Human Rights Network, EMHRN.
nyhet
Kvinna till Kvinna

Handlingsplan mot handel med barn vi länge kämpat för är nu verklighet

nyhet
UNICEF

”Det här är den värsta humanitära katastrof jag har upplevt”

nyhet
UNICEF

Kvinnodagen: "Min generation kvinnor lever mer jämlikt "

Ngawang Tenzin är exiltibetan i Indien. Här berättar hon om hur det är att växa upp i en annan kultur än sin egen och hur livet är för henne som kvinna. Medan andra flickorna i lagade chapatti och diskade tallrikar så lärde Ngawang sig att boxas och läsa.
nyhet
IM Individuell Människohjälp

Humanitär flyktingkris i Centralafrikanska republiken och grannländerna

Tusentals människor har de senaste veckorna flytt från våldet i Centralafrikanska republiken till grannländerna Tchad och Kamerun. Samtidigt är flera tusen människor fortfarande instängda i Centralafrikanska republiken och saknar tillgång till rent vatten,
nyhet
Läkare Utan Gränser
Annons