Emmaus Stockholm

Emmaus Stockholm bidrar till en hållbar värld genom återanvändning, utvecklingsprojekt och informationsarbete. Med insamlade medel från vår second hand-försäljning medverkar vi till att skapa en hållbar och mer rättvis värld där jordens resurser fördelas rättvist.

I Emmaus Stockholms second hand-butiker kommer kläder och prylar till nytta igen. Butikerna är fyllda med ett handplockat urval av personliga plagg, prylar och kuriosa. Med insamlade medel från våra second hand-butiker driver vi informations- och utvecklingsprojekt och stödjer människor som organiserar sig och hävdar sina rättigheter i världen. Vi har fokus på demokrati och fred i Maghrebregionen, främst Västsahara, samt i Palestina.

Emmaus Stockholm strävar efter en omställning till cirkulär ekonomi. När du skänker dina gamla kläder och prylar till oss så förlänger vi livslängden och någon annan får möjlighet att handla på ett hållbart sätt.

Emmaus Stockholm är en fristående organisation som funnits sedan början på 70-talet. Vi är religiöst och partipolitiskt oberoende.Vi är en demokratisk organisation med aktivt medlemskap där medlemmarna själva driver verksamheten. Är du nyfiken på vår verksamhet är du hjärtligt välkommen att bli medlem.
 

Taggar

Mänskliga rättigheter Demokrati Klimat & miljö