Artikel2

Artikel2 (tidigare Emmaus Stockholm) bidrar till en hållbar värld genom återanvändning, utvecklingsprojekt och informationsarbete. Med insamlade medel från vår second hand-försäljning medverkar vi till att skapa en hållbar och mer rättvis värld där jordens resurser fördelas rättvist.

Artikel2 (tidigare Emmaus Stockholm) är en ideell organisation som genom insamling och second hand arbetar för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. Vi stödjer människor som organiserar sig och hävdar sina rättigheter runtom i världen och med ett särskilt fokus på Västsahara - Afrikas sista koloni. Vi arbetar för att bidra till en samhällsomställning till cirkulär ekonomi. Genom att tillvarata och återanvända vårt samhälles överflöd skapar vi resurser för utvecklingsprojekt.

Våra second hand-butiker är en viktig del i vårt arbete med klimatnytta och social integration. I dagsläget har vi fyra second hand-butiker i Stockholm. Du hittar oss på Peter Myndes Backe 8 vid Slussen, i Liljeholmstorgets Galleria på plan tre, i Solna Centrum och i Kista Galleria. I vår webbshop på Tradera, hittar du utvalda kläder, skor, textilier, accessoarer, leksaker, böcker, antikviteter och prylar. När du handlar hos oss bidrar du till en mer rättvis och hållbar värld.

Stöd vårt arbete för stärkta mänskliga rättigheter och hållbar utveckling!

Vi tar tacksamt emot gåvor i form av kläder, textilier, prylar, husgeråd och leksaker. På vår hemsida kan du läsa mer om var du hittar närmaste insamlingslåda eller butik. Du kan också swisha en gåva via 900 39 71, eller stödja vårt arbete genom att bli medlem.

Taggar

Mänskliga rättigheter Demokrati Klimat & miljö