Biståndsministern uppmanas att revidera info-bidraget

Concord Sverige och tio medlemsorganisationer uppmanar biståndsministern att revidera informations-bidraget i ett öppet brev idag.
nyhet
Concord Sverige

USA: Stäng Guantánamo och stoppa hyckleriet

Att det amerikanska fånglägret, Guantánamo, på Kuba fortfarande finns kvar, fem år efter att president Obama utfärdade en order om att det skulle stängas, är ett tydligt exempel på USA:s dubbelmoral gällande mänskliga rättigheter, säger Amnesty.
nyhet
Amnesty International

Kvinnorörelsen mobiliserar inför fredssamtal om Syrien

Fredssamtal för Syrien stundar, men kvinnor saknas vid förhandlingsborden. ”Förhandlingarna måste vidgas och även inkludera parter som inte tar till vapen”, säger Lena Ag, Kvinna till Kvinnas generalsekreterare.
nyhet
Kvinna till Kvinna

Vård avbryts

Tusentals människor i Sydsudan riskerar att stå utan den sjukvård de så väl behöver. Efter att två gånger på en vecka ha blivit utsatta för plundring tvingas vi avbryta aktiviteterna i Malakal.
nyhet
Läkare Utan Gränser

Använd EU:s stridsgrupper – eller lägg ned

När EU:s utrikesministrar möts i Bryssel 20 januari, bör de besluta om militärt stöd till FN:s insats i Centralafrikanska republiken. Om så inte sker bör stridsgrupperna läggas ned, säger Svenska FN-förbundet.
nyhet
Svenska FN-förbundet

Ny rapport: Barn i Afrika får inget namn i svenska tidningar

När svenska tidningar publicerar bilder av hjälp- och biståndsarbete i Afrika får barnen inga namn. Vita svenskar namnges däremot i princip alltid. Det visar en ny rapport av Retriever, som har analyserat över 700 tidningsbilder på uppdrag av biståndsorgan
nyhet
We Effect

Rekordhög tro på bistånd hos svenskar

Förtroendet för biståndets effektivitet är rekordhögt hos svenskarna. Det visar den senaste SCB-undersökningen om bistånd och utveckling, som utförts på uppdrag av Sida. Utbildning och fred är de främsta nycklarna för att lyfta människor ur fattigdom, tror
nyhet
PMU

Syriens barn riskerar bli en förlorad generation

nyhet
Rädda Barnen

23 barnsoldater har frigivits i Centralafrikanska republiken

nyhet
UNICEF

Iran: Avrättningsvåg

Under årets två första veckor har Iran genomfört totalt 40 avrättningar, varav minst 33 under den senaste veckan. - Det är en alarmerande ökning. De iranska myndigheternas försök att förbättra sin internationella image betyder inget om antalet avrättningar
nyhet
Amnesty International
Annons