av Erikshjälpen

Erikshjälpens julkampanj vill få fler att handla mer – hållbart

nyhet

”Köp fler julklappar till barnen i år!” Det är huvudbudskapet i Erikshjälpens julkampanj. Men målet är inte att uppmuntra till hetsig överkonsumtion – utan snarare precis tvärtom.

Allt fler blir medvetna om och börjar ifrågasätta sina konsumtionsmönster. Men inför julen ställs det på sin spets hur djupt rotade våra vanor att konsumera faktiskt är. Sällan är det så svårt att stå emot som nu, inte minst när konsumtionen i sig blivit ett slags uttryck för uppskattning och kärlek.

– Det är ju något väldigt fint med att vi människor i juletid så tydligt vill visa dem runt omkring oss att vi bryr oss. Genom att erbjuda hållbara gåvor i vår gåvobutik ger vi människor en kanal för att kunna fortsätta göra det och samtidigt bidra till Erikshjälpens arbete för en mer hållbar värld. En värld där barn får växa upp i trygghet, där barn har mat för dagen även när torkan vägrar släppa greppet, där barn får gå i skolan och kan drömma om en framtid, säger Erikshjälpens generalsekreterare Daniel Grahn.

Köp en get, en lärare, en ko, en höna, ett frö eller en toalett – och stöd Erikshjälpens arbete för att skapa en bättre och mer hållbar värld för barnen. 

Erikshjälpen arbetar för att barn nu och i framtiden ska få sina rättigheter tillgodosedda och kunna leva ett gott liv, efter visionen ”En förändrad värld där barns drömmar får liv.” En klimatförändrad värld minskar inte bara möjligheterna för dagens barn att uppfylla sina drömmar, utan riskerar att omöjliggöra för morgondagens barn att ens kunna leva.

– Klimatförändringarna slår hårdast mot redan plågade regioner och drabbar dem värst som redan är mest utsatta. I flera områden där Erikshjälpen arbetar genom sina partners blir det allt mer uppenbart att utmaningarna blir större och svårare på grund av klimatförändringarna och våra insatser för barn kompletteras allt oftare med stöd och utbildning för att minska risker och förstärka försvaret mot naturens krafter, säger Daniel Grahn.

Klimatförändringarna slår hårdast mot redan plågade regioner och drabbar dem värst som redan är mest utsatta.

En get, en lärare, en ko, en höna, ett frö och en toalett. Det är de gåvor som ingår i julkampanjen och när man köper någon av dem är det en symbol för att man stödjer Erikshjälpens arbete för att skapa en bättre och mer hållbar värld för barnen.  

– Med det perspektivet känner vi att vi frimodigt och med gott samvete kan uppmana människor att köpa fler julklappar till barnen i år, säger Daniel Grahn.

Här hittar du alla gåvor i julkampanjen.

Taggar

Global ekonomi Klimat & miljö Mänskliga rättigheter
Annons