Erikshjälpen

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation som utifrån barnkonventionen kämpar för att barn som lever i fattigdom ska få ett bättre liv.

Erikshjälpen fokuserar på barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd. De driver second hand-butiker, har projektverksamhet i fält, sänder ut läkare till Afrika och Asien och skickar sjukvårdsutrusning till olika delar av världen. De arbetar också med barn i Sverige och i katastrofsituationer. Genom sina second hand-butiker ger Erikshjälpen pengar till bistånd och erbjuder även människor gemenskap, arbetsträning och praktik.

Stiftelsen Erikshjälpen grundades 1967, men historien börjar långt tidigare. Skomakarsonen Erik Nilsson var sjuk och tillbringade mycket tid på sjukhus. Han började då skicka brev och presenter till andra barn som var i samma situation. Efter några år var verksamheten igång. Efter att Erik dog, endast 37 år gammal, levde det arbete han hade startat vidare.

Om du vill engagera dig i Erikshjälpen kan du ge en gåva eller bli månadsgivare. Du kan också starta en egen insamling eller bli volontär i en second hand-butik!

Taggar

Mänskliga rättigheter Katastrofer Utbildning Hälsa