======= &noscript=1"/> >>>>>>> master

7 schysta nyårslöften som du (faktiskt) vill hålla

Livsstil

Du kan inte fixa alla problem i världen ensam, men tillsammans kan vi göra skillnad. Här är nyårslöftena som gör ditt 2020 extra bra.

1. Planera en resa!

Upptäck Sverige och resten av världen med tåg! Intresset för tågsemester har vuxit explosionsartat det senaste året, men för den ovana tågresenären kan det vara svårt att få grepp om hur det funkar. Globalportalen har samlat reseguider som hjälper dig att resa hållbart.

→ 7 tips till dig som vill tågsemestra

2. Skaffa en ny kompis!

Det finns flera initiativ där nya och etablerade svenskar matchas ihop för att bli kompisar, lära sig språket och främja integrationen. Skaffa en ny kompis 2020! 

Kompis Sverige eller Kulturkompis

3. Kärleksbomba någon som förtjänar det!

Visst följer du hundratals aktivister, artister, organisationer och allmänt bra personer på instagram? Slide in på deras DM och berätta att du uppskattar att dom förgyller ditt flöde med inspiration och pepp.

4. Lär dig något nytt!

Bli självförsörjande på grönsaker, prata om maskulinitetsnormer eller lär dig ett FN-språk. Studieförbunden finns över hela Sverige och kan du lära dig i princip vad som helst.

→ Spana in Sudiefrämjandet och Bilda

5. Ta en shoppingfri månad!

Vill du utmana dig själv och ta en paus från att shoppa nya kläder och saker? Var en del av förändringen och ta ställning mot den negativa klimat- och miljöpåverkan shopping innebär.

4 steg till att bli shoppingfri

6. Skaffa dig solidariska träningsambitioner!

Vill du visa solidaritet med Västsaharas folk, samtidigt som du springer genom öknen? Häng med Emmaus Stockholm och delta i solidaritetsloppet Sahara Marathon i de västsahariska flyktinglägren. Eller spring där du är och tagga med #springförvästsahara

Spring för Västsahara

7. Var snäll mot dig själv!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Var snäll mot dig själv och kom ihåg att ge dig själv credd för allt bra du gjort, vill och kommer göra.

Taggar

Jämställdhet Klimat & miljö Mänskliga rättigheter