Bli en del av PeaceWorks festivalteam under sommarens fredsturné!

Att jobba som volontär i festivalteamet är både roligt och utmanande. En grupp på ca 10 festivalvolontärer jobbar tillsammans i ett team och ser efter varandra under festivalen.
nyhet
PeaceWorks

Debatt: Det går att påverka EU:s globala arbete

Efter den ekonomiska krisen i Europa har debatten till stor del handlat om unionens interna utmaningar. Men EU är också en global aktör och världens största biståndsgivare. EU måste ta ledning och ansvar för flera viktiga utvecklingsfrågor under nästa mand
nyhet
Union to Union

Bli läxhjälpare i Hässelby

För att vara läxhjälpare behöver du inte kunna allt. Din uppgift är att ge av din tid, lyssna, förklara och motivera till fortsatta studier.
nyhet
IM Individuell Människohjälp

ADRA hjälper översvämningsdrabbade i Serbien och Bosnien

Översvämningarna i Bosnien och Serbien är nu så omfattande att båda ländernas regeringar har vädjat till omvärlden om hjälp. ADRA hjälper nu de drabbade.
nyhet
ADRA Sverige

Libanon: Syriska flyktingar i desperat behov av sjukvård

Bristen på internationellt stöd innebär att syriska flyktingar i Libanon inte får tillgång till livsviktig sjukvård, säger Amnesty International i en ny rapport i dag. Situationen är så desperat att vissa flyktingar återvänt till Syrien för att få sjukvård
nyhet
Amnesty International

3,2 miljoner patienter fick vård av Svenska Afghanistankommittén 2013

2013 var det mest våldsamma året mot civila i Afghanistan sedan 2009. Trots eskalerande krig och utbredd korruption har Svenska Afghanistankommittén (SAK) belägg för att utveckling är möjlig. Bara under 2013 försåg organisationen fler än 3,2 miljoner patie
nyhet
Svenska Afghanistankommittén

Intresserad av ett kortare volontärutbyte med djur i sommar?

Nu finns det möjlighet att ansöka till ett Kort volontärutbyte (1-3 veckor) på olika djurprojekt i Italien, Indonesien, Indien eller Costa Rica.
nyhet
PeaceWorks

Ny ILO-rapport: slaveri stor del av världsekonomin

Slaveri och tvångsarbete är en större del av världsekonomin än vad man tidigare har trott. Enligt en ny rapport från FN-organet ILO utnyttjas minst 21 miljoner människor i någon form av tvångsarbete, vilket uppskattas generera 150 miljarder US-dollar i vin
nyhet
Union to Union

UNICEF på plats i översvämningarnas Balkan

Översvämningarna efter det häftiga regnet på Balkan är fortfarande mycket svåra. UNICEF finns på plats och förbereder hjälpinsatser.
nyhet
UNICEF

En bättre värld börjar i Afghanistan

Det långa kriget har gjort att Afghanistan har en av jordens yngsta befolkningar. Hälften är under 15 år. Utbildning är den enda lösningen, skriver journalisten Lassa Bengtsson som har jobbat med Svenska Afghanistankommittén i Kabul, Afghanistan.
nyhet
Svenska Afghanistankommittén
Annons