"Män som grupp behöver ge ifrån sig makt"

Det här är viktiga saker för världen! Utan jämställdhet och kvinnors rättigheter lyckas vi inte, skriver Maria Andersson, Generalsekreterare på RFSU. I FN diskuteras just nu situationen för kvinnor i världen.
nyhet
RFSU - Riksförbundet för sexuell upplysning

Nytt index: Moçambique världens mest sårbara land

Moçambique, Centralafrikanska Republiken, Guinea, Uganda och Haiti är de länder som är mest sårbara om de drabbas av en naturkatastrof. Finland och Sverige är bland de minst sårbara. Det visar We Effects nya sårbarhetsindex som presenteras i dag.
nyhet
We Effect

”Det som händer just nu i södra Tchad är oacceptabelt”

Bitoye i Tchad är en by med 10 000 invånare, men antalet boende där har fördubblats efter att tusentals människor flytt våldet i Centralafrikanska republiken.
nyhet
Läkare Utan Gränser

Cypern: Hundratals flyktingar i fängsligt förvar

Cypriotiska migrationsmyndigheter frihetsberövar rutinmässigt hundratals migranter, flyktingar och asylsökande under fängelseliknande förhållanden. Många sitter i förvar under långa perioder i väntan på utvisning, säger Amnesty International.
nyhet
Amnesty International

Inför Världsvattendagen 2014

Lördag den 22 mars är det dags för den årliga Världsvattendagen. WaterAid har tagit fram 10 korta fakta om vatten.
nyhet
WaterAid

Ungdomsfilmpriset till "Leave to Remain"

Svenska kyrkans ungdomsfilmpris 2014 gick till den brittiska filmen" Leave to Remain" av Bruce Goodison. Priset på 100 000 kronor delades under fredagskvällen ut av Antje Jackelén, biskop i Lunds stift.
nyhet
Svenska kyrkan

Oacceptabelt att miljoner syrier vägras nödhjälp

De stridande parterna i Syrien måste börja respektera de humanitära principerna. Hittills har 34 frivilligarbetare från Syriska Röda Halvmånen dödats, samtidigt som miljoner civila syrier hindras från att få mat och vård. Röda Korset skriver i SVT Debatt.
nyhet
Röda Korset

MC-resa till stöd för kampen mot könsstympning

Sju svenskar är ute på MC-resa i Kenya till stöd för PMU:s arbete mot kvinnlig könsstympning. Du kan följa deras äventyr hos PMU.
nyhet
PMU

Viktigt med internationellt stöd till Ukraina

- Hoppet finns i Ukraina och på torget Majden. Men det är viktigt att stödja facket och de sociala rörelserna som står för demokrati, enighet och att förhandla istället för att strida. Det menar Maria Söderberg, journalist och fotograf, nyss hemkommen från
nyhet
Union to Union

Världsvattendagen: 800 miljoner saknar rent vatten

När vi vrider på kranen vet vi att vi får vatten – rent, klart, drickbart. Vatten verkar vara en outtömlig resurs. Så är det inte i många delar av världen. Där är vatten en bristvara.
nyhet
ADRA Sverige
Annons