nyhet av Artikel2

White Monday 19/11 – alternativet till konsumtionshets

"One mans trash is another mans treasure" - White Monday är en motpol till den linjära konsumtion & köphets som skapas på Black Friday.

Emmaus Stockholm tar ställning mot konsumtionshets genom kampanjen White Monday, måndagen den 19:e november. Samma vecka är det återigen dags för Black Friday – en dag som går stick i stäv med de röster som höjs om skenande konsumtion och överanvändning av naturresurser. Genom White Monday har över 120+ företag, organisationer & influencers i Sverige gått samman och skapat en motpol, för att visa på alternativ till nykonsumtion och främja cirkulär ekonomi.

- Vi på Emmaus Stockholm vill få fler att göra medvetna konsumtionsval och ser det därför som en självklarhet att vara en del i White Monday. Vi arbetar redan idag cirkulärt och genom att gå samman med andra aktörer på området blir vi en starkare kraft och kan uppmuntra ännu fler att reflektera kring hur de konsumerar, säger Frida Dunger Johnsson, Verksamhetsledare på Emmaus Stockholm.

FAKTA: White Monday

White Monday lanserades första gången 2017. I år arrangeras White Monday av den ideella föreningen Medveten Konsumtion tillsammans med grundaren av kampanjen, Henning Gillberg. Med i kampanjen finns över 120+ företag, influencers och organisationer från olika branscher som gått samman kring cirkulär ekonomi. Under måndagen kommer samtliga deltagare sprida budskapet i sociala medier under hashtaggen #whitemonday. För mer info och erbjudanen, besök hemsidan White Monday

Taggar

Klimat & miljö
Annons