Turkiet har invaderat norra Syrien och 100 000 människor tvingas på flykt - de flesta av dem är kurder. Civila har dödats och de som flyr är i akut behov av skydd, mat och vård.
Varför har Turkiet gått in i Syrien?
Turkiet har skickat in militär i norra Syrien. I den delen av landet bor gruppen kurder, som Turkiet ser som sina fiender. Så Turkiet menar att dom skickade dit militär för att skydda sin gräns.
Nu kämpar kurderna emot med sin militär, som är mycket mindre än Turkiets. Även Syriens militär har skickats upp till de norra delarna för att hålla tillbaka de turkiska soldaterna.
Vilka är kurderna?
Kurder är en folkgrupp som lever i delar av Iran, Irak, Syrien och främst Turkiet. Detta tätbefolkade kurdiska geografiskt historiska område kallas ofta Kurdistan, men utgör inte någon egentligt internationellt erkänd stat.
Vanliga människor drabbas
Mitt i striderna hamnar civila människor. I fredags rapporterade FN att omkring 100 000 människor flytt från sina hem. De flesta är kurder.
Ledare och andra mäktiga politiker runt om i världen har tydligt sagt hur fel dom tycker det är att Turkiet har invaderat norra Syrien.
Hjälporganisationer tvingas lämna
I förra veckan meddelade flera organisationer att det tvingas avbryta sina hjälpinsatser. En av dom är Läkare Utan Gränser som blev tvugna att evakuera personalen i nordöstra Syrien, till följd av den turkiska militäroperationen och den extremt osäkra situationen. Läkare Utan Gränser uppmanar samtliga parter i konflikten att säkerställa skyddet av civila.
– Människorna i nordöstra Syrien har redan genomlevt åratal av konflikt och osäkerhet.
Robert Onus, Läkare Utan Gränsers akutsamordnare för Syrien
Läkare Utan Gränser fortsätter arbeta i nordvästra Syrien där de ger sjukvård på flera vårdinrättningar och i mobila kliniker, samt stöttar den lokala sjukvården i området.
Så kan du hjälpa: Håll dig uppdaterad
Ett sätt att hjälpa är att hålla dig uppdaterad kring vad som händer.
De flesta utländska journalister har lämnat norra Syrien. Cecilia Uddén, Ekots Mellanösternkorrespondent, befann sig på plats tills för en vecka sedan. Lyssna på hennes rapporterer och intervjuer med civilbefolkningen i Ekot special.
Amnesty International har samlat in vittnesmål från 17 personer under perioden 12-16 oktober. Bland de som lämnat vittnesmål finns medicinsk personal och räddningspersonal, internflyktingar, journalister, lokala och internationella hjälparbetare.
Dagens Nyheter uppdaterar löpande sin artikel "Detta har hänt: Turkiets angrepp på kurderna i Syrien" med den senaste händelseutvecklingen.
Rapparen Lilla Namo skriver mycket om frågan på sitt instagramkonti. Hon står också bakom klädmärket @peshmergaclothing som vill att fler ska få koll på kurdernas utsatthet.
Så kan du hjälpa: Skänk pengar
Alla bidrag räknas och även små summor gör skillnad. Globalportalen listar organisationer som hjälper de drabbade i norra Syrien: