nyhet av Diakonia

Vad är klimaträttvisa?

Foto: Martina Holmberg
Klimatförändringarna är orättvisa eftersom det är de fattigaste människorna på jorden som drabbas värst, trots att de bidragit minst till utsläppen av växthusgaser. Vi som smutsar ner kan öka klimaträttvisan genom att minska våra utsläpp och betala så att utsatta människor kan anpassa sig till det nya klimatet.

Vad kan du och jag göra för klimaträttvisa?

Ge en gåva till Diakonias långsiktiga biståndsarbete - så är du med och stöttar människor i fattiga länder som måste anpassa sig för att kunna överleva och bo kvar, i och med klimatförändringarna. Vi ger givetvis också stöd till arbete för att förebygga att människor drabbas av katastrofer av olika slag.

Skriv på namninsamlingen för kampanjen Act Now for Climate Justice - så visar du att du vill att världens ledare tar ansvar!

Gör medvetna val så att du minskar din egen klimatpåverkan. Energiförbrukning, resor, mat... det finns många möjligheter att göra klimatsmarta val i vardagen! 

Prata med andra - vänner, familj, grannar - att påverka andra är viktigt om vi ska kunna ställa om till ett hållbart samhälle.

Se vår film om klimatflykt

Koushallaya Munda som du ser på bilden berättar mer om sitt liv i en kort film. Se den och dela den med andra! 

Taggar

Klimat & miljö Hälsa