Jobba av Svenska FN-förbundet

Ungdomssekreterare för en dag

Matilda sitter vid ungdomssekreterarens skrivbord på kansliet.

Vad gör egentligen ungdomssekreteraren om dagarna? Matilda Heidenvall från Jönköpings FN-förening fick prova på att vara ungdomssekreterare för en dag efter att ha vunnit en fototävling under UNg16. Läs om hennes dag här nedan!

Under UNg-helgen vann jag en tävling med priset ”ungdomssekreterare för en dag” så fredagen den 17 juni åkte jag till Stockholm för att möta upp Marcia och se hur det är att vara ungdomssekreterare. Vi började dagen med en rundtur på kansliet och hälsade på de personer som fanns på plats och de berättade om vilka olika uppgifter alla har i FN-förbundet. Därefter fick jag se hur Marcia arbetar och höra vad hon har för arbetsuppgifter som ungdomssekreterare.

Marcia och jag fick sedan ett uppdrag till tidningen Världshorisont. Uppdraget var att vi skulle åka till Centralstationen i Stockholm där vi skulle fråga människor från olika delar av Sverige ”Vad tycker du om FN?”.

Till våran stora förvåning fanns det väldigt få personer som hade något att säga. De flesta svar vi fick var att de inte visste så mycket om FN och/eller att de inte hade något intresse av att skaffa sig en uppfattning om FN. Detta visar på hur viktigt Svenska FN-förbundets informationsspridning är och hur mycket det behövs.

På eftermiddagen var det även dags för den obligatoriska fredagsfikan där det bjöds på kladdkaka och glass innan vi skulle vidare till en vernissagen på kulturhuset. På kulturhuset var det en fotoutställning med tema My Feminism där det fanns många intressanta och vackra foton. Fotograferna till bilderna fick berätta kort om hur de hade tänkt med sina bilder och det var mycket intressant att lyssna på. Därefter blev det en diskussion om feminism där alla fick vara med om de ville.

Efter en spännande och rolig dag gick tåget hem till Skövde. Tack för att jag fick komma!

Matilda Heidenvall

Taggar

Mänskliga rättigheter Krig & fred
Annons