Poddar som ger dig koll på nyheterna

Foto: Unsplash
Livsstil

Har du svårt att hänga med i det snabba nyhetsflödet? Då kanske en podcast är lösningen. Globalportalen tipsar om tre poddar som ger dig koll på de senaste nyheterna – varje morgon.

Inspirerade av New York Times podcast The Daily har flera stora medier börjat med dagliga podcasts. Alltid med de senaste nyheterna i fokus. Avsnitten är korta och släpps varje morgon, måndag till fredag. Perfekt att lyssna på när du åker till skolan eller jobbet.

Tre dagliga nyhetspoddar att lyssna på

  • Aftonbladet Daily

Här får du varje dag ett fördjupande avsnitt i ett aktuellt ämne från Aftonbladets redaktion. Avsnitten är mellan 10 och 20 minuter långa och flera av tidningens kända profiler deltar, som till exempel Oisín Cantwell och Wolfgang Hansson.

Lyssna på Aftonbladet Daily

  • Dagens Eko

Hos Sveriges Radio kan du lyssna på den fördjupande nyhetspodden Dagens Eko. Avsnitten är 20 minuter långa och släpps varje vardag 05.00. Gästar gör bland annat flera av Sveriges Radios korrespondenter.

Lyssna på Dagens Eko

  • Dagens story

Svenska Dagbladet publicerar varje morgon Dagens story. Avsnitten är en kvart långa och tidningens journalister deltar i podden. Varje lördag kommer också ”Tv-kollen”. 

Lyssna på Dagens story

Taggar

Global ekonomi Klimat & miljö Krig & fred