People & Power festivalen är tillbaka!

People & Power är festivalen av och för civilsamhället!
Volontär & Aktivism

Den 20 september fyller vi ForumCivs lokaler i Stockholm för att tillsammans lyfta vikten av civilsamhället och mobilisera för mer engagemang. Utan civilsamhället tystnar demokratin och vi behöver bli fler som vill bidra till en rättvis värld! 

Under en halv dag väntas hundratals människor ta del av samtal med spännande gäster, föreläsningar och kultur. Eventet är gratis, men det finns begränsade platser.

Biljetterna släpps 20 augusti!

Programpunkter

13:00 Hållbart engagemang – vem bryr sig? (45 min)
Hur engagerar vi unga i civilsamhället och i politiken? Vad är hindren och är det sant att unga bara vill träna och tjäna pengar?

Talare: Embla Persson, ordförande Sveriges Elevkårer, Anna Snell, Verksamhetsledare Volontärbyrån

14:15 Hållbar planet – vem ska göra något? (30 min)
Vilka ursäkter använder du när du vet att du gör något mindre bra för klimatet? Kanske den att du i alla fall källsorterar och äter vegetariskt så då är det ok att flyga? Välkommen till ett samtal om alla våra klimatursäkter.

Talare: Maria Wolrath Söderberg, docent i retorik, känd från sitt sommarprat om klimatursäkter.

15:15 Hållbar demokrati – vem står upp för demokratin i Sverige? (45 min)
Demokratin backar globalt och även i Sverige syns varningsflaggor. Vad är det som händer och hur vänder vi den negativa trenden?

Talare: Åsa Maria Wikforss, filosofiprofessor och ledamot i Svenska Akademin, författare till boken Alternativa fakta – om kunskapen och dess fiender. Brit Stakston, mediestrateg och författare, driver reportagesajten Blankspot.

16:30 Hållbart mode – vem bär ansvaret? (45 min)
Dumpning av kläder, greenwashing och ultra-fast-fashion! De senaste åren har vår klädkonsumtion hamnat alltmer i rampljuset. Vi frågar civilsamhället, modeföretag och politker vem som tar ansvar för modets påfrestning på miljön.

17:15 Modevisning (30 min)
Second hand och redesign har fått en allt större roll i debatten om hållbart mode. Välkommen på en modevisning med hållbarhet i fokus!

Festivalområdet

Secondhand pop-up
Från tidlöst och klassiskt till de allra senaste trenderna. Allt går att hitta second hand. Vår medlem Artikel2 (tidigare Emmaus Stockholm) kommer med sina favoriter från deras secondhand butiker för en unik pop-up på festivalen. Butiken är öppen hela eftermiddagen fram till kl. 18.00.

Remake-verkstad och aktivistbroderi
Köpte du precis ett par byxor på second hand som gör sig bättre som shorts? Klipp, sy och förvandla i vår remake-verkstad! Där kommer du också få träffa och brodera med Rufina Bazlova, grundaren av projektet Framed in Belarus, som genom broderi skapar solidaritet med politiska fångar i Belarus.

Engagemangstorget
Vill du veta hur civilsamhället organiserar sig för att påverka samhället? Träffa våra medlemsorganisationer på engagemangstorget och hör vad deras arbete har gett för resultat i Sverige och i världen.

CivTalk
Lyssna på våra medlemsorganisationer i korta 10 minuters presentationer och få en inblick i deras arbete runt om i världen.

Speeddejta en politiker
Uttryck din kärlek till politiken och fråga en av våra beslutsfattare på plats om hur de ska verka för en mer rättvis och hållbar värld! Med Olle Thorell (S), Lotta Johnsson Fonarve (V) med flera.

Kafé
I kafét kan du köpa varm och kall dryck samt bakverk och mackor. Betalningen sker endast via Swish. Vi har inte möjlighet att ta emot kort eller kontanter. Fikat är vegetariskt och veganskt.

Anmäl dig!

Taggar

Bistånd & utveckling Demokrati Jämställdhet Mänskliga rättigheter
Annons