People & power

Ny festival för civilsamhället! Anmäl dig till People & power redan i dag!
Volontär & Aktivism

Den 17 november fyller vi ForumCivs lokaler i Stockholm för att tillsammans lyfta vikten av civilsamhället och mobilisera för mer engagemang. Utan civilsamhället tystnar demokratin och vi behöver bli fler som vill bidra till en rättvis värld! 

Under en halv dag väntas hundratals människor ta del av samtal med spännande gäster, föreläsningar och kultur. Eventet är gratis, men det finns begränsade platser.

Skaffa din biljett redan i dag!

Vill du arbeta för en mer rättvis och hållbar värld? Vill du veta hur civilsamhället organiserar sig för att påverka samhället? Få en inblick i världsläget för demokratin och människors rättigheter tillsammans med det svenska civilsamhället!

Programpunkter

14.00-14.45 Behöver vi verkligen fler white saviours? (in English)

Du vill göra gott men hur undviker du att bli en white saviour? Lär dig mer om white saviourism, om att avkolonisera biståndet och om ForumCivs metod Right(s) Way Forward som sätter rättighetsbäraren i fokus.
Talare: Khady Björkdahl och Wilson James Tutanya, ForumCiv

15.00-16.00 Engagemangsworkshop!

I vår engagemangsworkshop får du träffa människor som engagerar sig på olika sätt för att förbättra den värld vi lever i. Kom och bli inspirerad, ställ frågor och finn en kanal för ditt engagemang.
Talare: Klara Stenkvist, Sverok, Mikael Ehrlington, Civil Rights Defenders, Ina Dowland Herrera, aktivist TNKVRT och Liam Sallmander, Tillsammans för Sverige, Fryshuset.

16.15-16.45 Engagemang över tid och gränser

Margot Wallström, utrikesminister 2014-2019 och Elias Fjellander ordförande RFSL Ungdom pratar om personliga drivkrafter, utmaningar och vad de är mest stolta över. Samtalet leds av Anna Stenvinkel, generalsekreterare ForumCiv.

17-17.45 Hur kan journalister och civilsamhället verka i ett konfliktfyllt Östeuropa? (in English)

Sällan har frågan om oberoende journalistik och civilsamhällets roll varit så aktuell som nu. Kan journalister vara oberoende i krigets skugga? Hur kan civilsamhället verka i ett krympande demokratiskt utrymme?
Talare: Bert Sundström, SVT, Sofia Strive, MÄN och fd. medordförande Eastern Partnership Civil Society Forum och Ognjen Radonjic, ForumCiv

18-19.00 Mingel med fantastiska Elin Wiigh!

Elin Wiigh har skrivit egen musik och framfört den på både små och stora scener sedan hon var 9 år gammal, alltid med siktet mot en stor artistkarriär. Elins humor och ärlighet är en stor del av hennes artisteri, och när hon står på scenen får publiken ta del av hennes känslosamma musik i kombination med hennes humor, ös och klös. I maj 2023 släppte Elin sin debutsingel ”Mammalåten” och den följdes upp i september med ”People Pleasin’”. Vi är så glada att hon ska sjunga på People & Power scenen!

Festivalområdet

Secondhand pop-up

Från tidlöst och klassiskt till de allra senaste trenderna. Allt går att hitta second hand. Vår medlem Artikel2 (tidigare Emmaus Stockholm) kommer med sina favoriter från deras secondhand butiker för en unik pop-up på festivalen. Butiken är öppen hela eftermiddagen fram till kl. 19.00.

Pyssla med Globalportalen

Lär känna Globalportalen som hjälper unga att engagera sig i globala frågor genom nyheter, tips och karriärworkshops. Prata med oss om hur du kan kanalisera ditt engagemang för en mer rättvis och hållbar värld samtidigt som vi aktivistpysslar.

Förhörsrummet

Hur är det att arbeta med mänskliga rättigheter på platser där civilsamhällets rätt att verka är starkt ifrågasatt? I förhörsrummet får du själv prova på hur det är att bli utfrågad. Klarar du av pressen?

Utmana demokratin med Dictator of Sweden

Civil Rights Defenders är på plats med sitt populära brädspel Dictator of Sweden. Spela tillsammans med dina vänner och kollegor i kaféet. Kommer demokratin att segra?

Engagemangstorget

Vill du veta hur civilsamhället organiserar sig för att påverka samhället? Träffa civilsamhällesorganisationer på engagemangstorget och hör vad deras arbete har gett för resultat i Sverige och i världen.

Kafé

I kafét kan du köpa varm och kall dryck samt bakverk och mackor. Betalningen sker endast via Swish. Vi har inte möjlighet att ta emot kort eller kontanter.

Festivalen är gratis. Allt överskott från försäljning av mat och dryck går till Globalportalen.

Anmäl dig idag!

Taggar

Bistånd & utveckling Demokrati Jämställdhet Mänskliga rättigheter
Annons