Nyhetsbrev som ger dig koll på globala frågor

Foto: Sereja Ris, Unsplash.
Livsstil

Pushnotiser och snabbt uppdaterade flöden i all ära, men nu är nyhetsbrevet hetare än någonsin. Globalportalen tipsar om nyhetsbrev som ger dig koll på det som händer i Sverige och i världen just nu.

Har vi missat något nyhetsbrev? Tipsa oss gärna om din favorit på info@globalportalen.org.

  • Föreningen för Utvecklingsfrågor

Det här är ett brev för dig som är intresserad av global utveckling och Sveriges roll i världen. Välj mellan två olika typer av nyhetsbrev: Omvärldsbevakning och inbjudningar till evenemang.

Anmäl dig på Föreningen för utvecklingsfrågors hemsida!

  • Naturskyddsföreningen

Just nu är det kanske viktigare än någonsin att vara uppdaterad på vad som händer i miljöfrågorna. Få tips på hur du kan vara en del av omställningen och ta del av nyheter, miljösegrar och mycket mer direkt till din mejl.

Anmäl dig på Naturskyddsföreningens hemsida!

  • Klimatbrevet

SVT samlar all sin journalistik om klimatet i ett nyhetsbrev. Här får du de viktigaste nyheterna och reportagen om klimatet. Du får också ta del av analyser från SVT:s reportrar och kommentatorer.

Anmäl dig här!

  • Auroras nyhetsbrev

Statens klimatpolitik är olagligt. Det anser den ungdomsledda gruppen Aurora som stämt svenska staten i allmän domstol. Genom att skriva upp dig på Auroras nyhetsbrev får du regelbundet uppdateringen om hur det går med rättsprocessen.

Anmäl dig här!

  • Allt du behöver ha koll på om Östeuropa

Är du intresserad av Armenien, Azerbajdzjan, Belarus, Georgien, Moldavien eller Ukraina? Vill du lära dig mer om hur Sverige jobbar med civilsamhället i Östeuropa? Då ska du prenumerera på ForumCivs nyhetsbrev om det Östliga partnerskapet som pågår under hela Sveriges EU-ordförandeskap.

Fyll i din mejladress här!

  • Brev om Sveriges och EU:s bistånds- och utrikespolitik

Concords nyhetsbrev rapporterar om aktuella politiska händelser och frågor inom Agenda 2030, företagande och mänskliga rättigheter, EU:s och Sveriges bistånd, civilsamhällets demokratiska utrymme och jämställdhet.

Anmäl dig här!

  • Impactpools brev med karriärtips

Karriärplattformen Impactpool finns till för att hjälpa dig som vill jobba inom idéburen sektor. Varje vecka skickar de ut uppdateringar och karriärtips till dig som prenumererar på deras nyhetsbrev.

Anmäl dig på Impactpools hemsida!

  • ForumCivs nyhetsbrev

Vill du ha koll på det senaste inom biståndsdebatten? Anmäl dig till ForumCivs nyhetsbrev så får du varje månad ett mejl med det senaste om bistånd och utvecklingsfrågor.

Anmäl dig här!

  • Globalportalens nyhetsbrev

Missa inte Globalportalens eget nyhetsbrev. En gång i månaden skickar Globalportalen ut nyheter, tips och fakta för dig som brinner för globala frågor.

Anmäl dig här!

Taggar

Bistånd & utveckling Klimat & miljö
Annons