av Svenska FN-förbundet

”Det är häftigt att ha satt igång tankar hos andra i de här frågorna"

nyhet

Hanna är en av FN-förbundets ambassadörer för Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Hanna har tidigare varit ordförande i Umeå FN-förening. Vi hörde av oss till Hanna för att fråga henne hur det är att vara ambassadör.

Hanna, vad har varit det bästa med att vara ambassadör?
– Så mycket olika saker. Utbildningsdagarna har varit fantastiska och att få chansen att göra något på egen hand som känns viktigt. Dessutom de bra medel och stödet från Förbundet jag har fått för att kunna genomföra projekt och de kontakter jag har skaffat mig. Engagemanget ger verkligen ringar på vattnet.

Vad tar du med dig ifrån din tid som ambassadör?
– Jag hade inte den här kunskapen om de globala målen innan jag började mitt ambassadörsskap vilket har gett mig mycket mer som sedan har gjort mig mycket tryggare i FN:s arbete kring de globala målen och mer verktyg för framtiden. När det kommer till sådant som praktikplatser och studier.

”Det är häftigt att ha satt igång tankar hos andra i de här frågorna. Det är lite det jag ser som målet med ambassadörskapet”

Har du något tips till de nya ambassadörerna?
– Planering! Allting tar lite längre tid än vad man tror. Ta in en stor tidsaspekt i planeringsarbetet, ta hjälp av folk, gamla ambassadörer, Förbundet eller andra engagerade. Allt blir roligare om man hjälps åt, tycker jag. Dessutom är ett tips att samarbeta med den lokala FN-föreningen.

Vad vill du göra i framtiden med ditt engagemang?
– Det här kommer nog vara en del av mitt arbetsliv. Det kommer att vara som en röd tråd genom mitt liv skulle jag gissa. Jag har fått otroligt värdefulla kunskaper som jag inte tror att jag skulle fått någon annanstans. Det är också roligt att ha fått träffa andra engagerade, att få veta att det finns andra som brinner för samma saker som du själv.

Taggar

Volontär & utbyten Bistånd & utveckling