nyhet av Artikel2

Ny verksamhetsledare för Emmaus Stockholm

Per Granqvist, ny verksamhetsledare för Emmaus Stockholm.

I veckan började Per Granqvist sitt arbete som verksamhetsledare på Emmaus Stockholm. Emmaus Stockholm är en ideell organisation som genom insamling och second hand-försäljning bedriver arbete för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

Per Granqvist har arbetat många år inom kooperationen. Han fick tidigt chefsansvar, vilket också ledde till nya roller inom KF, Axfood och Svenska Spel. På senare tid har Per Granqvist arbetat med utveckling av migrationsboenden. Han startade konceptet Kajsa Warg som fortfarande finns idag. Under de senaste åren har han anlitats av olika verksamheter och organisationer för utvecklingsarbete.

– Jag har stor respekt för det arbete som Emmaus gör. Hållbarhetsarbete prioriteras av allt fler organisationer. Ett miljötänk som Emmaus har haft från början, säger Per Granqvist.

Precis vid Slussen på Södermalm, har Emmaus Stockholm två butiker. Det är en gemensam butik för både barn och vuxna samt en välsorterad Vintagebutik. Där samlar vi också in använda kläder, vilket vi också gör i vår sorteringscentral i Västberga i södra Stockholm. Dessutom har vi 50 insamlingslådor runt om i Stockholmsområdet. Totalt arbetar 35 personer på Emmaus Stockholm.

Många förändringar är på gång i branschen. Naturvårdsverket har föreslagit att insamlingskärlen av textilier fördubblas närmsta åren i alla kommuner. Något som kan ge Emmaus Stockholm och andra i branschen stora möjligheter att öka insamlingen av kläder.

– Samtidigt ställs allt större krav på oss vad gäller transparens av hela återvinningskedjan och krav att kunna erbjuda statistik från hela produktionen. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på Emmaus bli ännu mer professionella och spetsa vår återvinning, avslutar Per Granqvist.

Taggar

Mänskliga rättigheter
Annons