Klimatprata lanserar app för eko-civilkurage i vardagen

Foto: Cecilia Paulsson
Volontär & Aktivism

Har du varit med om ett klimatsamtal där du inte visste vad du skulle säga? Eller har du planerat en klimataktion och varit peppad på att testa något nytt, men kommer inte på vad? Då ska du testa appen Klimatskapa!

Klimatskapa ska göra det enklare för fler unga och klimatengagerade att skapa samtal och aktivism som leder till handling för klimatet.

Träna på samtalstekniker och skapa egna aktiviteter

Appen är uppbyggd utifrån två delar – prata och organisering – och  är en verktygslåda som innehåller tips på hur vi utifrån ickevåld kan organisera oss i klimatrörelsen, men också ingripa mot vanliga härskartekniker och problematiska uppfattningar som förekommer i klimatsamtal. I appen listas till exempel olika samtalstekniker vi kan använda när vi möter klimatskadliga normer i våra vardagssamtal. I delen för organisering hittar du verktyg för att designa dina egna aktiviteter tillsammans med andra, och tips på taktiker, aktionsformer och visioner.

Verktyg för kreativ aktivism

Appens innehåll har en annan utformning än klimatprata.se – här finns massor med nytt material du inte vill missa! Med hjälp av videos, ljudfiler, texter och interaktiv design vill Klimatprata ge fler verktyg för att ha konstruktiva klimatsamtal och inspirera till kreativ aktivism. Klimatskapa är helt enkelt din verktygslåda för eko-civilkurage i vardagen!

Gå till appen! (funkar bara på mobiler)

Taggar

Klimat & miljö