nyhet av Erikshjälpen

”Jag har fått större förståelse för barns situation”

Ossian Matthiessen, 27 år, är i Burkina Faso och gör praktik hos Erikshjälpens samarbetspartner ODE.

Ossian Matthiessen, 27 år, har en kandidat i statsvetenskap och har jobbat på Sida och Migrationsverket. Gör praktik hos Erikshjälpens samarbetspartner ODE, Burkina Faso.

Varför åkte du ut som praktikant?

– Jag ville få konkret erfarenhet av biståndsarbete på plats i ett utvecklingsland. Jag ville gärna upptäcka Afrika i ett franskspråkigt land vilket Erikshjälpens praktikantprogram gav möjlighet till.

”Jag har fått en mer nyanserad bild av hur verkligheten ser ut för fattiga människor, som jag tror att man måste uppleva själv för att verkligen förstå.”

Vad har du fått göra under praktikperioden?

– Det dagliga arbetet har huvudsakligen rört rapportering, administration och styrning av projektet. En hel del tid har spenderats på fältresor för att besöka området där projektet implementeras. Då har vi besökt skolor, byar och andra platser där våra aktiviteter äger rum. Ibland har jag hjälpt kollegor som jobbar med andra projekt eller jobbar med de lokalanställda kollegorna på Erikshjälpen i Burkina Faso.

Vilka erfarenheter tar du med dig hem igen?

– En oförglömlig upplevelse av Burkina Faso och dess kultur genom vänner och alla saker jag har upplevt. Betydligt större förståelse för människors och i synnerhet barns situation i ett av världens fattigaste länder och hur olika aktörer jobbar med dessa frågor. En mer nyanserad bild av hur verkligheten ser ut för fattiga människor, som jag tror att man måste uppleva själv för att verkligen förstå. Dessutom känner jag mig stärkt i min ambition att fortsätta jobba med utvecklingsfrågor i framtiden.

Taggar

Volontär & utbyten Bistånd & utveckling Mänskliga rättigheter
Annons