nyhet av ADRA Sverige

Hunger Trip: 100 mil cykel utan mat

I sommar kommer Jonas Bergqvist från Falun att anta utmaningen att cykla 100 mil utan mat till förmån för ADRA Sverige. Insamlingsprojektet syftar till att uppmärksamma att många människor i världen saknar mat för dagen.

Jonas ska i början av augusti cykla hela 100 mil genom Sverige utan att äta, men enbart dricka vatten. Målet är att samla in 100.000 kronor till ADRA Sveriges utvecklingsprojekt i Afrika som arbetar för att människor ska bli självförsörjande och ha säker tillgång till mat.

På fastande mage kommer han att cykla från Skövde via Örebro-Falun-Västerås-Nörrköping till Jönköping. Just nu håller han på att söka kontakt med företag som brinner lite extra för en bättre värld. Företagen kan bidra med checkar till hungerdrabbade som Jonas kommer att samla in längs vägen på 100mil-turen samt gåvor som privata givare kan vinna genom lottdragning.

Jonas är en professionell idrottsman och har stor erfarenhet kring näringsintag under påfrestningar. Som en symbol för projektets syfte ska cykelturen utföras under ständig hunger, dvs. på fastande mage. Tidsperioden för cykelturen kan därför vara allt ifrån 3 till 5 dagar inklusive normal sömn och trevliga möten med företag.

Projektet leds av föreningen 30K Solutions i Falun som i samarbete med ADRA Sverige ser till att alla bidrag går oavkortat till arbetet för hungerdrabbade människor i Afrika, söder om Sahara.

ADRA Sverige önskar Jonas lycka till och kommer att följa resan! Mer info om hur man kan bidra och hur man cyklar 100 mil på bara vatten finns på Hunger Trips Facebooksida samt hemsida.

Taggar

Bistånd & utveckling