Plugga av Erikshjälpen

”Det bästa var kontakten med människorna”

Lydia Nickolausson är utbildad förskolelärare och åkte till Uganda, via Erikshjälpen, för att jobba p åett center för barn. 

Lydia Nickolausson, varför åkte du ut som fältstudent?

– Jag har länge drömt om att få arbeta utomlands en tid – och har alltid gillat eller varit i kontakt med Erikshjälpen på ett eller annat sätt. När jag läste om den här kursen kände jag direkt att jag ville läsa den efter mina studier på förskollärarprogrammet. Den här sortens arbete ligger mig varmt om hjärtat och kan vara utvecklande för mig in i mitt framtida yrke.

Vad fick du göra?

– Jag gjorde mina fältstudier på ett center för gatubarn i Uganda, Amagara Masya. I början fick vi vara med och observera arbetet på de olika avdelningarna och se hur barnens vardag på centret kunde se ut. Efter några veckor fick vi börja hålla i aktiviteter. Vi höll dels i vissa musiklektioner, men hade också hand om lektioner där vi bakade och pysslade med barnen. Vi höll även i lekar och tävlingar och presenterade svensk kultur på olika sätt. Vi var delaktiga i barnens kvällsandakter och i deras ”share & care”, som är en stor del i deras rehabiliteringsarbete.

Vad var det bästa med din fältstudietid?

– Det bästa var den kontakt jag fick med människorna. Jag upplevde även ”share & care” som väldigt givande – både för mig och för barnen som deltog. Där fick de möjlighet att göra sina röster hörda och dela med sig till varandra. Något av det bästa var också att få möta en helt annan kultur, lära mig av den och kunna ta med mig dessa kunskaper hem.

Taggar

Hälsa Mänskliga rättigheter