Bio Global: Birds of Passage

nyhet

Välkommen på förhandsvisning av Birds of Passage på Bio Rio i Stockholm! En internationellt hyllad och Oscarsnominerad skildring av Colombias droghandel.

Film har den magiska kraften att kunna inspirera, påverka och öka vår medvetenhet om viktiga frågor. Många spelfilmer utforskar globala utmaningar som konflikt, fattigdom och diskriminering. De kan hjälpa oss att se och förstå världen och identifiera oss med platser och problem vi kanske inte vet så mycket om.

Bio Global är ett samarbete mellan Globalportalen, Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och Bio Rio som under våren visar två tankeväckande filmer, Birds of Passage och Kapernaum (27/2). Efter filmerna blir det samtal där vi, tillsammans med inbjudna gäster, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står inför idag.

Birds of Passage

Colombia under 1970-talet. Hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och intresset för marijuana växer. Lokala småbönder ser en möjlighet och blir snabbt internationella affärsmän. I Guajira-öknen tar en Wayuu-familj från urbefolkningen täten i den nya affärsverksamheten och får smaka frukterna av snabba pengar och makt. Men när girighet och heder smälter samman blåser en familjefejd upp till våldsamma proportioner.

De prisbelönta regissörerna Ciro Guerra och Christina Gallego är tillbaka med en film om Colombias droghandel. Birds of Passage hyllades stort under den senaste Cannes-festivalen och blev bland 9 filmer utvald till Oscarsgalans short list för Bästa utländska film.

Biljetterna kostar endast 60 kronor och köps här.

Samtal efter filmen

Samtalet kommer pågå i cirka 30 minuter. Mer information och fler medverkande tillkommer.

Samtalsgäst:

Claudia Arenas, chef för effektivitets- och kvalitietssäkring och f.d. Colombiachef på Forum Syd.

Magnus Linton, journalist och författare till böcker som Americanos (2005) och Cocaína – en bok om dom som gör det (2010)

Välkommen att fortsätta samtalet i bistron fram till kl. 22!

Till Facebookeventet

Taggar

Mänskliga rättigheter