Föreningen för Utvecklingsfrågor

Föreningen för Utvecklingsfrågor, FUF, är en ideell förening som informerar och skapar debatt om globala utvecklingsfrågor. FUF har ett populärt praktikantprogram och publicerar artiklar och krönikor på deras hemsida.

FUF vill engagera människor för en mer rättvis värld och tycker att det är det viktigt med ett öppet och demokratiskt samhälle, där alla människor har tillgång till information om omvärlden. Därför arrangerar FUF seminarier, debatter och filmvisningar samt publicerar olika typer av artiklar på sin hemsida (fd. Biståndsdebatten), allt med fokus på global hållbar utveckling.

Samtidigt vill de vara en brygga mellan studier och arbetsliv och erbjuder därför sina medlemmar olika typer av kompetensutveckling och har ett praktikantprogram som riktar sig till studenter på universitet och högskola som är intresserade av globala frågor.

Du kan enkelt engagera dig i FUF genom att bli medlem och gå med i en kommunikationsgrupp. Välj bland eventgruppen, redaktionen, där du kan bli skribent, omvärldsbevakare eller driva större projekt i dokumentärform eller varför inte gå med i någon av deras lokalgrupper om du inte befinner dig i Stockholm. Du kan också bli FUF-korrespondent om du ska ut och resa och vill berätta om dina upplevelser.

Taggar

Bistånd & utveckling