5 utrikeskorrar att följa på sociala medier

Tips på utrikeskorrespondenter att följa i sociala medier.
Livsstil

Med penna, kamera och mikrofon hjälper de oss att förstå vad som händer i olika delar av världen. Journalister som ibland arbetar under svåra omständigheter och i andra tidzoner.

Vi tipsar om 5 utrikeskorrespondenter som du också kan följa på sociala medier.

  • Roger Wilson, Sveriges Radio, San Francisco

Roger är en välkänd röst för alla som lyssnar på USA-podden och just nu reser han kors och tvärs över landet för att ta pulsen på valrörelsen. I november är det presidentval i USA och det händer minst sagt mycket i landet.

Följ honom på Instagram

Tips! Den tidigare Washington-korren Cecilia Khavar fortsätter rapportera om utrikespolitik på Sveriges Radio. Här får du både ögonblicksbilder och pedagogiska förklaringar av stora nyhetshändelser.

Följ henne på Instagram!

  • Axel Kronholm, Sveriges Radio, Bangkok

Följ med till Vietnamn, Nya Zeeland, Kambodja, Indonesien och Thailand.  Sedan hösten 2023 är Axel Kronholm stationerad i Bangkok. Han rapporterar från Sydostasien för Sveriges Radio.

Följ honom på Instagram!

  • Rasmus Canbäck, frilansjournalist

Journalisten Rasmus Canbäck rapporterar bland annat för Blankspot och Göteborgs-Posten. Han har arbetat i flera länder med fokus på de rysktalande länderna. Nu senast har han varit på plats och rapporterat från Armenien.

Följ honom på Instagram!

  • Malin Westberg Mendel, frilansjournalist för SVT, Indien

Malin Westberg Mendel är kanske ett bekant ansikte för dig som såg programmet ”Världens sämsta indier” med David Batra. På Sveriges television rapporterar hon regelbundet från Indien. Politik, mat, yoga, kultur - allt ryms på Malins Instagram-konto.

Följ hennes på Instagram!

  • Lubna El-Shanti, Sveriges Radio, Ukraina

Lubna El-Shanti är på plats i Ukraina. Genom intervjuer och radioreportage rapporterar hon direkt från Rysslands invasion av Ukraina. Hon ger röst åt de som drabbats och låter oss komma nära de människor som lever i kriget. På Instagram får du följa hennes arbete i Ukraina och de människor hon möter.

Följ henne på Instagram!

Taggar

Krig & fred Demokrati
Annons