5 utbildningar för dig som är intresserad av Östeuropa

Globalportalen tipsar om 5 utbildningar för dig som är intresserad av Östeuropa. Foto: UnSplash
Plugga

Är du intresserad av Armenien, Ukraina eller kanske Georgien? Drömmer du om en internationell karriär? Vill du studera med fokus på Östeuropa? Då kanske någon av dessa utbildningar är nästa steg för dig!

Tips på kurser och universitetsprogram du kan söka med fokus på Östeuropa

  • Kultur och politik i slaviska länder I, Stockholms universitet

Här får du en överblick över rysk, polsk, tjeckisk, belarusisk och ukrainsk historia, kultur, litteratur och politik. En perfekt grundkurs på 30 högskolepoäng för dig som vill prova på universitetsvärlden och samtidigt få en förståelse av Ryssland, Polen, Tjeckien, Belarus och Ukraina i dag.

Läs mer om kursen!

  • Politik, kultur och identitet i Ryssland, Ukraina och andra postsovjetiska stater, Lunds universitet

Under våren kan du läsa den här kursen på 50% på Lunds universitet. Här får du lära dig om utvecklingen i Ryssland, Ukraina och andra postsovjetiska stater efter Sovjetunionens upplösning 1991 med tonvikt på politik, identitet och kultur.

Läs mer om kursen! 

  • Ryska, grundkurs, Göteborgs universitet

Att kunna ett eller flera språk utöver sitt modersmål är alltid en merit. Det är framför allt bra att kunna om du vill jobba med globala frågor eller på internationella organisationer. I den här kursen får du lära dig grundläggande färdigheter i att tala, skriva, läsa och förstå ryska. Under en termin på 30 högskolepoäng får du studera grammatik, läsa texter på ryska och lära dig rysk skrivstil.

Läs mer om kursen!

  • Kandidatprogrammet i Europastudier, Lunds universitet

Ett treårigt kandidatprogram på Lunds universitet. Här får du studera hur idén om ett gemensamt Europa har växt fram och vilken betydelse denna idé har i dag. Du får fördjupa dig i EU:s många institutioner och lära dig mer om hur olika sociala och kulturella fenomen, som migration, nationalism och religion, påverkar dagens Europa. I programmet ingår 60 hp språkstudier där du bland annat kan välja att läsa ryska och rumänska.

Läs mer om programmet! 

  • Masterprogrammet i Ryssland och Eurasien-studier, Uppsala universitet

Vad är det som orsakat Rysslands invasion av Ukraina och hur har det påverkat regionen? Hur hanterar unga östeuropeiska demokratier sitt sovjetiska förflutna? Dessa frågor, och fler därtill, kan du utforska under det här tvååriga masterprogrammet i Rysslands- och Eurasienstudier. Här varvas föreläsningar och seminarier med ryskalektioner.

Läs mer om programmet! 

Taggar

Kurser & utbildningar Utbildning
Annons