Internationella praktikplatser du kan söka till våren

Plugga

Vill du jobba inom biståndsbranschen? Är du dessutom nyfiken på hur det är att arbeta utomlands? Kickstarta karriären med en utlandspraktik. 

Kanske har du länge varit intresserad av att arbeta med frågor som gör skillnad globalt, och kanske till och med där du får möjlighet att testa på hur det är att jobba utanför Sverige?

Utbildning är mer än bara teori. Följ med en organsation i deras vardagliga utvecklingsarbete och få erfarenheter för livet och din framtida karriär. Ta chansen och sök praktik utomlands. Colombia, Indien eller Sri Lanka, vilket lockar mest? Vi har samlat några tips på utlandspraktik och du hittar ännu fler annonser i vår platsbank.

  • Åk till Bolivia och Peru med Svalorna Latinamerika 

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och jämställdhet? Kan du spanska och vill lära dig mer om kommunikation, fotografi eller skrivande? Sök praktik i Bolivia eller Peru hos Svalorna Latinamerikas samarbetsorganisationer, som arbetar för att minska fattigdom och undanröja dess orsaker.

Ansök senast: 10 november

Till annonserna!

  • Upplev en termin i Georgien eller Tanzania med Svenska FN-förbundet 

Brinner du för utvecklingsfrågor och vill få erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete? Är du duktig på att kommunicera och tycker om att jobba med ungdomar? Då borde du ansöka om att bli en av Svenska FN-förbundets internationella praktikanter! De söker praktikanter till sina systerförbund för våren 2023.

Ansök senast: 23 oktober

Till anonsen! 

  • Ta del av Indien som praktikant hos Svalorna Indien Bangladesh 

Har du ett intresse och engagemang för utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter? Sök till deras praktikantprogram och få praktisk erfarenhet av att arbeta hos en av deras partnerorganisationer i Indien.

Svalornas praktikantprogram ger dig som är över 20 år en unik möjlighet att bo och arbeta i Indien, lära dig om utvecklingsarbete och om hur deras partnerorganisationer arbetar med rättighetsfrågor.

Ansök senast: 23 oktober

Till annonsen! 

  • Åk till Bolivia, Brasilien och Paraguay med Latinamerikagrupperna

Praktik hos Latinamerikagruppernas  samarbetsorganisationer ger fördjupad kunskap om Latinamerika, globala utvecklingsfrågor och internationellt utvecklingssamarbete. Praktiken är för dig som vill lära dig mer om miljö- och rättvisefrågor, urfolks och småbrukares rättigheter och civilsamhällets arbete för en hållbar och rättvis värld.

Ansök senast: 1 november

Till annonserna!

Taggar

Utbildning
Annons