Du hittar det senaste om globala frågor här. Använd filtret för att sortera listan efter dina intressen!

nyhet

FN:s säkerhetsråd måste agera mot brott mot mänskligheten

Förenta Nationernas säkerhetsråd måste öka trycket på Nordkorea och kräva att de förbättrar den fruktansvärda människorättssituationen i landet. Det säger Amnesty International efter att FN släppt en fördömande rapport.
17 feb 2014 av Amnesty International
nyhet

Liten men högljudd grupp driver abortmotståndet

Sverige måste stå upp för sin abortlag. Det är lätt att tro att slaget en gång för alla är vunnet men så är inte fallet, skriver RFSU:s Kristina Ljungros.
17 feb 2014 av RFSU - Riksförbundet för sexuell upplysning
nyhet

Irakiska aktivister lyfter kvinnors villkor i Genève

Vi nås ständigt av rapporter om ökat våld i Irak, med bombningar och dödliga attacker riktade mot civila. Men mitt i allt våld finns också människor som kämpar för fred och mänskliga rättigheter.
14 feb 2014 av Kvinna till Kvinna
nyhet

Fondspara och låt hjärtat vara med

Om du väljer att spara i en hållbarhetsfond tar företagen ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik. We Effect har fått drygt 120 000 kr till sin verksamhet tack vare Swedbanks Humanfond.
14 feb 2014 av We Effect
nyhet

Ris till alla hjärtans rosor

Med sin kortfilm om rosproduktionen i Ecuador och dess konsekvenser hoppas Charlotta Nääs, Lars Thyresson och Maria Wallin att svenska folket tänker en vända till kring behovet av rosor.
14 feb 2014 av Latinamerikagrupperna
nyhet

Minireningsverk räddar barns liv i Gaza

14 feb 2014 av UNICEF
nyhet

Abrupt avslut för Guatemalas riksåklagare

Guatemalas riksåklagare Claudia Paz y Paz måste lämna sin tjänst tidigare än väntat. Ett besked som lett till kritik mot landets konstitutionsdomstol då hon under sin mandatperiod inte bara lyckats minska den omfattande organiserade brottsligheten i landet
14 feb 2014 av Latinamerika.nu
nyhet

Hopp om rättvisa för överlevare av krigsvåldtäkter

Från och med nu ska Kosovo genomföra konkreta insatser för att kvinnor ska bli delaktiga i beslut som rör fred och säkerhet, samt för att överlevare av sexuellt våld under kriget ska få rättvisa. Detta som ett resultat av att landet i slutet av januari ant
13 feb 2014 av Kvinna till Kvinna
nyhet

500 kvinnor och barn har evakuerats från belägrade Homs i Syrien

Under de senaste dagarna har FN tillsammans med Syriska Röda Halvmånen genomfört en humanitär insats i Homs i Syrien. Minst 500 kvinnor och barn fanns bland de civila som har evakuerats från området. UNICEF bidrar med hjälp och stöd till de evakuerade.
13 feb 2014 av UNICEF
nyhet

Akut insats i Burundi efter jordskred

Översvämningar och jordskred i Burundis huvudstad Bujumbura, har lett till stor förödelse med många döda och skadade. PMU går in med en humanitär insats för att bistå drabbade invånare.
13 feb 2014 av PMU
Annons