We Effect

We Effect förser människor med kunskap, hjälper dem att bättre odla sin mark och underlättar för dem att jobba tillsammans. Då kan de bli självförsörjande och ta klivet ur fattigdomen för gott.

We Effect är en biståndsorganisations som jobbar för långsiktiga lösningar. De vill förändra strukturer som bidrar till fattigdom. We Effect jobbar främst med landsbygdsutveckling, bostäder, tillgång till mark och jämställdhet. För att kunna ta klivet ur fattigdomen behöver människor kunna producera mat, få inkomst från skörden och ha en värdig bostad.

Organisationen har funnits sedan 1958 och hette förut Kooperation Utan Gränser. Principen var från början ”hjälp till självhjälp” och målet var att kombinera lokalt företagande med biståndsprojekt runt om i världen. Idag har We Effect ett sextiotal medlemsorganisationer med rötter i den svenska kooperationen och arbetar i 25 länder i fyra världsdelar.

Du kan volontärarbeta på We Effects kontor i Stockholm eller bidra till att bekämpa fattigdom genom ge en gåva eller handla i deras gåvoshop.
 

Taggar

Jämställdhet Klimat & miljö Försörjning