Färnebo folkhögskola

På Färnebo folkhögskola lär du dig om utvecklingen lokalt runtom i hela världen. Och om rättigheter, miljö och förändringsarbete.

Färnebo folkhögskola är miljö-, freds-, och solidaritetsrörelsens folkhögskola. Den finns i Gävle och Österfärnebo och erbjuder både långa och korta kurser inom utvecklingsarbete, asylrätt, feminism, ekologisk odling och antirasism.

Skolan har också resande kurser där studenterna får bo och studera i till exempel Tanzania, Sydafrika eller Ecuador. Genom resande kurserna får du en inblick i organisationer som arbetar för rättighetsfrågor, miljö och lokal utveckling.

Färnebo folkhögskola bildades 1991 och fokuserar på att stärka engagemanget för rättvise- och miljöfrågor. Bakom skolan står 15 organisationer som är aktiva i solidaritets-, miljö- och fredsrörelsen.

Skolan har också flera samarbetsorganisationer i Latinamerika och Afrika. Studenter på de resande kurserna samarbetar ofta direkt med dessa organisationer och informerar om deras arbete i Sverige när de kommer hem.

Taggar

Mänskliga rättigheter Klimat & miljö Jämställdhet