Barnfonden

Barnfonden arbetar med och för barn. Deras hjärtefråga är alla barns rätt till ett tryggt liv. Ett liv utan våld och hunger. Ett liv där det finns möjlighet att gå klart skolan. Vägen dit går via hjälp till självhjälp. Då blir utvecklingen långsiktigt hållbar.
 

Barnfonden är en barnfokuserad utvecklingsorganisation som grundades 1991. De är politiskt och religiöst obundna och ingår i det globala nätverket ChildFund Alliance. Tillsammans med sina samarbetsorganisationer stödjer de fler än 15 miljoner barn världen över.

I allt Barnfondens arbete är barnet i fokus. Genom långsiktiga insatser skapar de bättre levnadsvillkor för barn och familjer i utsatta områden i Afrika, Asien och Latinamerika. Barnfondens arbete bygger på fyra områden som alla hör ihop med varandra: utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd.

Barnfonden arbetar utifrån ett helhetsperspektiv. Samtidigt som utbildningen ska vara bra för barnen måste föräldrarna också ha råd att låta dem gå i skolan. Det krävs långsiktiga insatser på flera områden samtidigt för att skapa en hållbar utveckling.

Om du vill stödja Barnfonden kan du bli fadder, månadsgivare eller ge en gåva. Du kan också starta din egen insamling som du kan dela och sprida.
 

Taggar

Mänskliga rättigheter Utbildning