Amnesty International

Amnesty International är en internationell människorättsorganisation som brinner för att engagera och påverka. De kämpar för att de mänskliga rättigheterna ska gälla för alla, alltid.

Amnesty International jobbar med kvinnors rättigheter, vapenhandel, flyktingar, tortyr och rättssäkerhet, diskriminering och fattigdom. Deras vision är en värld där alla människor har tillgång till sina rättigheter. En stor del av Amnesty Internationals arbete går ut på att opinionsbilda kring aktuella frågor. Genom kampanjer vill dom också påverka makthavare och politiker att ta ställning för de mänskliga rättigheterna.

Amnesty International bildades 1961 när den brittiske advokaten Peter Benenson hörde talas om två portugisiska studenter som hade fängslats för sina politiska åsikter. Benenson startade en protestkampanj med ett tänt ljus omringat av taggtråd som symbol, som senare blev Amnesty Internationals officiella symbol.

Om du också brinner för mänskliga rättigheter och vill engagera dig i Amnesty International kan du bli medlemaktivist eller starta en lokalgrupp där du bor. Du kan också stötta deras arbete genom att ge en gåva.

Taggar

Mänskliga rättigheter Flykt & migration