Träna klimatsamtal och hållbart engagemang med Klimatprata

Volontär & Aktivism

Vill du fördjupa dig i hållbart engagemang, eko-civilkurage, klimatskadliga normer och klimatsamtalsträning? Då ska du spana in Klimatpratas höstprogram som omfattar två aktiviteter: kursen Hållbart engagemang och eko-civilkurage samt en träningsserie med fem fristående träffar.

Kurs: Hållbart engagemang och eko-civilkurage

Nu kan du söka Klimatpratas onlinekurs Hållbart engagemang och eko-civilkurage, som pågår september till december under fem träffar. Genom kursen kommer vi att träna på olika metoder och samtalstekniker som du kan använda för att skapa ett hållbart engagemang i din förening, rörelse eller organisation.

Samtalsteknikerna och metoderna vi tränar på riktar sig åt både förebyggande och handling. Eko-civilkurage används för att agera för att förändra en situation där det pågår förtryck relaterat till klimataktivism, klimatskadliga normer eller problematiska uppfattningar om klimatkrisen. Vi behöver träna upp vår eko-civilkurage inom klimatrörelsen för att skapa den jämlikhet och demokrati vi vill att omställningen ska innebära – vilket vi tränar på under kursen.

Du ska söka kursen om du vill få:

  • Metoder för jämlikhet och demokrati inom klimatrörelsen
  • Teoretisk kunskap om ickevåld, vardagsmotstånd och samtal och samhällsförändring
  • Samtalstekniker du anpassar till olika attityder och beteenden i relation till klimatkrisen
  • Träning i att ingripa mot klimathärskartekniker (anpassas utifrån kursdeltagarnas behov)
  • Träning i olika sorter av klimatsamtal (t. ex visionära, känslofokuserade, existentiella)

Datum och upplägg: Vi träffas online under fem torsdagar mellan kl. 17.30-19.30, med start 23/9.

Praktiskt: Kursen är gratis och i den ingår tre handböcker om klimataktivism som skickas till dig efter att du blivit antagen till kursen. För att gå kursen krävs det att du deltar vid alla fem träffarna, gör vissa (enkla) uppgifter mellan träffarna, har tillgång till dator med bra internetuppkoppling under träffarna.

Tryck här för att komma till ansökan, skicka in senast 8 september! Vi ser fram emot din ansökan!

Träningsserie: Klimatskadliga normer

Den andra delen av Klimatpratas höstprogram är en träningsserie i Klimatskadliga normer. Vi kommer gå igenom fem olika klimatskadliga normer och träna på hur vi kan ingripa mot samt omvandla dessa normer. Varje träff kommer vara en crash course som inleds med en miniföreläsning om normen av en expert som ger oss kunskap om varför den är problematisk. Föreläsningen efterföljs sedan av en praktisk träning i klimatsamtal och eko-civilkurage. Där tränar vi på att ingripa mot normen och skapa mer handling för klimatet.

Träffarna är fristående från varandra och du kan delta i en träff eller flera. De kommer vara på onsdagar kl. 18-20.

Följande teman kommer tas upp i träningsserien: 

  • 15/9 Klimatskadliga manlighetsnormer, med MÄN
  • 29/9 Klimatskadlig skogsskövling, med Greenpeace
  • 20/10 Flygnormer, med Maja Rosén, Vi håller oss på jorden
  • 24/11 Klimatskadlig djurindustri, med Animal Save Sweden
  • 8/12 Klimatskadliga normer, ingripsträning

Läs mer på klimatprata.se eller mejla hej@klimatprata.se om du har några frågor! Alla träningstillfällen finns som event på Klimatpratas facebooksida.

Taggar

Klimat & miljö Kurser & utbildningar
Annons