Stötta civilbefolkningen i Gaza

Swisha till organisationer på plats och hjälp dem att rädda liv i Israel och Palestina! Foto: Emad El Byed / Unsplash
Världen

Månader av konflikt och eskalerande våld har lämnat de civila i Gaza i en humanitär kris. Det är svårt att lämnas oberörd av rapporteringen från kriget. Globalportalen listar organisationerna som hjälper.

7 oktober 2023 genomförde den palestinska terrororganisationen Hamas en attack mot Israel. På flera platser attackerades civila och över 1200 människor dog, enligt SVT. Israeler kidnappades och togs som gisslan av Hamas.

Som svar förklarade Israel krig och började bomba Gaza, inklusive bostadshus och sjukhus. Nu är kriget inne på sin sjätte månad. Tusentals människor har dött och stora delar av Gaza har lagts i spillror, enligt FN.

Månader av konflikt och eskalerande våld har lämnat de civila i Gaza i en humanitär kris. Behovet av mat, vatten och vård är enormt, säger Röda Korset som hjälper civila på båda sidor av konflikten.

Så kan du hjälpa civilbefolkningen i Israel och Palestina:

 • Läkare Utan Gränser

Läkare Utan Gränser finns på plats i Palestina för att ge vård. Läkare utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer.

Swisha LIV till 900 60 32 och hjälp dem att rädda liv!

 • Act Svenska kyrkan

Act Svenska kyrkan bidrar med psykoscialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Partners finns också på plats i Gaza redo att hjälpa med förnödenheter.

Swisha AKUT till 900 12 23 för att stötta deras arbete!

 • Röda korset

Röda Korset gör allt för att rädda liv och vårda skadade och hjälper till i båda Gaza och Israel. Som opartisk humanitär organisation hjälper Röda Korset till där behoven är som störst.

Swisha ditt stöd till 123 665 28 95!

 • SOS Barnbyar

SOS Barnbyar står på barnens sida i Israel och Palestina. De stöttar bland annat med mat, vatten och evakuering till säkra platser.

Swisha ditt stöd till 123 320 07 14!

 • Rädda Barnen

Attackerna i Gaza och Israel har eskalerat och barn och familjer har drabbats hårt av våldet. Trots svåra förutsättningar gör Rädda Barnen, tillsammans med lokala partners, allt för att ge familjerna i Gaza livsviktig hjälp.

Swisha din gåva till 902 00 33!

 • ActionAid

ActionAid finns på plats i Gaza och bistår nu med medicinsk nödhjälp till oskyldiga civila. Ditt stöd kan rädda liv.

Swisha Gaza till 90 00 837 för att stötta deras arbete!

 • UN Women Sverige

UN Women fortsätter sitt arbete och stöttar kvinnor och deras familjer i Gaza så länge som det behövs.

Swisha till 900 29 32 för att stötta deras arbete!

 • Islamic Relief Sverige

Upptrappningen av anfallskriget mot Gaza har inneburit en svår humanitär kris för 2.1 miljoner människor på Gaza. I nära samarbete med lokala partners förbereder Islamic Relief Sverige flera humanitära insatser.

Swisha Katastrof till 900 18 19⁠ för att stötta deras arbete!

 • Oxfam

Oxfam är på plats och vi har hittils nått 73 000 människor i Gaza. Stödet innebär vinterpaket med filtar och andra saker för att hålla värmen, matpaket med färska grönsaker, och kontantstöd.

Swisha Gaza till 900 37 24⁠ för att stötta deras arbete!

 • UNICEF

UNICEF finns på plats i Gaza och levererar nödhjälp till barnen. Sedan slutet av oktober 2023 har UNICEF lyckats nå in med 414 lastbilar fulla med humanitär hjälp som högenergikex, näringsersättning, nötkräm och vattenreningstabletter.

Swisha 902 00 17⁠ för att stötta deras arbete!

 • Rescue

RESCUE och Medical Aid for Palestinians (MAP) gemensamma akutvårdsteam stöttar lokala läkare och sjukvårdspersonal på plats och har försett människor med akut och livräddande vård. RESCUE arbetar även med att leverera förnödenheter.

Swisha 123 052 19 89⁠ för att stötta deras arbete!

 • Plan International Sverige

Med hjälp av partnerorganisationer finns Plan International på plats i Gaza och stöttar barn och deras familjer med humanitär hjälp och förnödenheter. Tillsammans levererar vi livräddande nödhjälp såsom mat, vatten och sjukvårdsutrustning via Rafah-övergången.

Swisha 900 73 11⁠ för att stötta deras arbete!

 • Individuell Människohjälp

Individuell Människohjälp finns på plats i Gaza via sin partner Palestinian Medical Relief Society (PMRS) som fortsätter att arbeta outtröttligt och ger akuthjälp och vård. De bistår medicinska tjänster och nödmaterial men även livsviktiga saker som matpaket, filtar och barnmat.

Swisha AKUT till 900 70 63⁠ för att stötta deras arbete!

Taggar

Katastrofer Krig & fred Mänskliga rättigheter