Volontär & Aktivism av

Praktisera utomlands och få erfarenheter för livet

Heidi Hendersson gjorde utlandspraktik och praktiserade på Keystone Foundation, 2017. "Det var intensivt och jag lärde mig lika mycket om mig själv som jag gjorde om landet och utvecklingsarbete. Det kändes som att jag var borta i ett år, inte bara fyra månader."

– Varför sökte du till praktikantprogrammet?

Jag letade efter en utmaning och en möjlighet att arbeta utomlands med hållbarhetsfrågor. Jag hade också alltid velat åka till Indien och lära mig mer om landet så det var som att slå två flugor med en smäll!

– Hur skulle du beskriva din upplevelse som praktikant?

Helt fantastisk! Det var intensivt och jag lärde mig lika mycket om mig själv som jag gjorde om landet och utvecklingsarbete. Det kändes som att jag var borta i ett år, inte bara fyra månader.

– Vad fick du göra som praktikant?

Jag jobbade mest med kommunikation, gjorde om hemsidan samt producerade material för den. Vi fick komma med på fältbesök, dokumenterande arbetet och innan vi åkte gjorde vi upp en kommunikationsplan för organisationen.

– Vad har du för tips för andra som funderar på att söka till programmet?

Fundera på vilka frågor som du brinner för och vilka du vill fördjupa dig mer i. Ha insikt om vad som är dina styrkor och talanger och sammanför dessa med dina nyckelfrågor. Då tror jag att du får ut det mesta av din praktikanttid. Om programmet talar till dig, sök! Men gör det inte bara för att det “låter häftigt” – det är krävande och förutsätter ett stort engagemang.

– Vad har du tagit med dig efter praktiken?

Insikter om mig själv, en fördjupad och bredare syn på hållbarhetsfrågor och biståndsarbete samt en insyn i en annan kultur och andra arbetssätt. Jag har lärt känna ljuvliga människor från olika intressanta bakgrunder som jag efter praktiken ännu har god kontakt med.

Taggar

Bistånd & utveckling
Annons