av PMU

PMU-praktikant: Ta chansen, du kommer verkligen inte att ångra dig!

Plugga

Är du intresserad av globala frågor? I höst kan du som är mellan 20 och 30 år få chansen att praktisera i något av de PMU-stödda projekten i Tanzania, Nepal eller på Filipinerna.
– Ta chansen, du kommer verkligen inte att ångra dig! Det man får vara med om ute som PMU-praktikant kommer garanterat att vara med dig resten av ditt liv, säger Hanna Granlöf, som är PMU-praktikant på Filipinerna hos samarbetspartnern PMUI.

Till hösten erbjuder PMU praktikplatser i Pingsts utökade praktikantprogram som numera går under namnet Pingst Praktikant. Programmet där man kan resa ut till PMU:s projekt, heter Development Track och fokuserar på utveckling, demokrati, rättvisa och entreprenörskap. I år förläggs praktikperioden till Asien och Afrika med fokus på alfabetisering- eller utbildningsprojekt.

– Pingst Praktikant är för dig som vill växa, utvecklas i dina gåvor och samtidigt få hjälpa andra människor. Du får en unik möjlighet att få vara den förändring du vill se i världen, säger Andreas Svedman som är ansvarig för Pingst Praktikant.

Hanna Granlöf som är praktikant på Filipinerna, instämmer.
– Det är väl investerad tid då du både får åka och uppleva ett nytt land och utforska det, men samtidigt vara med och förändra människors liv till det bättre, säger hon.

Praktikperioden är på sex månader och man både lever med människorna och jobbar tillsammans med dem.
– Det arbete som PMU tillsammans med partnerorganisationen gör är så meningsfullt, och det är häftigt att få vara med och hjälpa människor på det här sättet. Jag ångrar inte för en sekund att jag åkte ut som PMU-praktikant, säger Hanna.

Vad får du göra om dagarna?

– Det beror lite på om vi är ute på fältbesök eller om vi jobbar på kontoret. Om vi är ute i fält så besöker vi olika byar och då kan vi göra allt möjligt, från trädgårdsarbete till att bygga hus. Om vi är på kontoret och jobbar så är det ibland pappersarbete, ibland förbereder vi för olika events som till exempel Youth Camp. Det är ett väldigt varierande jobb och man får verkligen prova på det mesta.

Varje praktikant måste ha en församling bakom sig. Alla kostnader täcks av programmet förutom en egeninsats som rekommenderande församling står för. Praktikanterna får också en personlig mentor som de kan samtala med varje vecka och får delta i regelbundna webinars. I praktiklandet erbjuds man språk- och kulturstudier.

Det finns två spår i Pingst Praktikant – Urban Leadership Track och Development Track. Vill du åka ut till PMU:s projekt så ska du välja Development Track.

Taggar

Bistånd & utveckling
Annons