av Scouternas folkhögskola

Ordförandeprogrammet utvecklar framtidens ledare

Plugga

Scouternas folkhögskola söker dig som är ung ledare med ett styrelseuppdrag som vill utmanas och utvecklas i ditt ledarskap. På Ordförandeprogrammet träffar du ingenjörer, naturälskare, opinionsbildare, konstnärer, forskare och politiker som alla har det unga ledarskapet gemensamt. Sök en av de sista platserna redan idag.

Ordförandeprogrammet är en ledarskapsutbildning på deltid som går utmärkt att kombinera med annan sysselsättning samt ledarskapsuppdrag. Under läsåret kommer vi att fördjupa oss i så väl de praktiska som de teoretiska delarna av ett styrelseuppdrag i civilsamhället. Scouterna har en över 100 år lång erfarenhet av ledarskap, och vi är stolta över att använda scouternas pedagogik och metoder i våra utbildningar. Däremot behöver du inte vara scout för att gå Ordförandeprogrammet. Tidigare deltagare har bl.a. kommit från 4H, Röda Korset, Sveriges Ingenjörer, Scouterna, RFSU och studentorganisationer.

Vi träffas under tre kurshelger då vi diskuterar, utbyter erfarenheter, och testar olika praktiska övningar och metoder. Kurshelgerna leds av ett ideellt kursteam från flera olika organisationer och föreningar som själva har erfarenhet av att vara unga ledare. Läsåret 2021/2022 träffas vi följande datum:

Kurshelg 1: 1-3 oktober
Kurshelg 2: 4 – 6 februari
Kurshelg 3: 13 – 15 maj

Det är obligatoriskt att delta på alla tre kurshelgerna, från lördag morgon till söndag eftermiddag. Fredagskvällen är frivillig. Till varje kurshelg får du som deltagare göra en webbkursdel som ger deltagargruppen en gemensam kunskapsgrund om styrelsearbete.

Vem söker vi?

  • Dig som är ungefär 18-26 år
  • Dig som är intresserad av ledarskap och styrelsearbete
  • Du får gärna vara, eller kanske vilja bli, ordförande. Detta är dock inte ett krav.

Efter kursen får du med dig

  • Ett nationellt nätverk av unga ledare i civilsamhället
  • En merit till CV:t
  • Praktiska kunskaper om styrelsearbete
  • Metoder för ledarskap och självledarskap

Jag tycker att Ordförandeprogrammet passar både den som är ny inom den ideella världen och den som har tidigare erfarenheter av föreningsarbete. Du får lära dig om allt från coaching till föreningsekonomi vilket ger dig en ordentlig grund för ledarrollen. 

– Tidigare deltagare från Röda korsets Ungdomsförbund.

Första kurshelgen drar igång 1a oktober, så vänta inte med din ansökan. Välkommen till Scouternas folkhögskola!

Läs mer och ansök!

Taggar

Kurser & utbildningar
Annons