Ögonöppnande saker att göra på Sverigesemestern

Jokkmokk, Sverige. Foto: Anna Kubiak/Unsplash.
Livsstil

Gå en feministisk stadsvandring, besök ett världsarv eller dansa i rättvisans anda! Vi har förberett en lista med spännande svenska turistmål för regniga dagar eller när du behöver sträcka på benen efter en tupplur i hängmattan. 

Har du tips på ett turistmål som platsar på listan? Mejla oss!

Gå en stadsvandring med tvist!

Hitta en unik musikfestival!

  • 1 september bjuder Amnesty och Kollektiv Sorg in artister och konstnärer till Debaser Strand för att uppmärksamma rättighetsfrågorna som inte får glömmas i valet.
  • Selam, en kulturorganisation med kontor i Stockholm och Addis Abeba, arrangerar konserter och event med fokus inställt på musik och kulturella uttryck som formats i en global värld.
  • Musiken är ett universellt språk och Mix Musik i Malmö lyfter under september och oktober fram den musik som har svårt att tränga igenom mediebruset.

Utställningar på det lokala museet!

Besök ett världsarv eller kulturminne!

  • Utanför Katrineholm kan du besöka det demokratiska och kvinnohistoriska minnesmärket Lilla Ulfåsa, där den Kvinnliga Medborgarskolan hade sin verksamhet. I augusti anordnas rösträttsfestival!
  • I Sverige finns 15 Unsesco-utsedda världsarv fulla av historia. Varför inte besöka något annorlunda, som Struves meridianbåge eller Radiostationen i Grimeton i Halland?

Taggar

Demokrati Jämställdhet
Annons