Nyhet av

Unga cyklar för miljön

Bild av Marta Kairyte, Global Playground Stockholm.

Den 28 augusti drar miljöprojektet Youth Cycling For Climate igång. Initiativet bygger på ett samarbete mellan den svenska organisationen Global Playground Stockholm och den turkiska organisationen Ucarli Youth Organization.

Projektidéen föddes för 2 år sedan när Aleh Kliatsko från Global Playground Stockholm och Ramazan Oğuz Tosun från Ucarli Youth Organization träffades i Härnösand på en ungdomskonferens. De bestämde att de borde göra ett miljöprojekt ihop. De sökte pengar från projektfonden Youth Cooperation Initiative (LSU -Sveriges Ungdomsorganisationer) och fick sin ansökan beviljad. Nu har de fullt upp med att förbereda inför lanseringen av projektet.

Projektet går ut på att lansera en kampanj för cyklande och mana lokalpolitiker till att skapa mer miljömässigt hållbara städer och transporter för minskad klimatpåverkan. Som en del av projektet kommer Global Playground Stockholm och Ucarli Youth Organization utveckla interaktiva metoder för aktivism inom ungdomsrörelsen och hålla utbildningar i kampanjarbete. I augusti kommer turkiska miljöaktivister på studiebesök i Stockholm och i oktober kommer en kampanj för cyklande hållas vid Ankaras universitet.

Vill du veta mer om kampanjen och projektet? Läs Aleh Kliatskos artikel om projektet.

Taggar

Klimat & miljö