Nyhet av IM Individuell Människohjälp

Innebandyklubbor för integration

Aktiviteten är i full gång och ungdomarna spelar med alla de nya klubborna. Foto: Move It

30 innebandyklubbor kan betyda mycket. Det blev tydligt när ungdomarna från Move It Göteborg spelade innebandy – många för första gången någonsin.

När Move It i Göteborg skulle prova på innebandy hos föreningen Somalia SK vände sig Alexander Passgård, en av alla engagerade volontärerna, till två större företag som producerar innebandyutrustning, UNIHOC och Salming. Hans förhoppning var att de skulle skänka klubbor att spela med.

De två företagen bestämde sig för att tillsammans skänka 30 innebandyklubbor. Klubborna kom till god användning när volontärerna och deltagarna besökte Sandeklevshallen i Bergsjön för att tillsammans prova på innebandy.

– Vi togs emot väldigt positivt av Somalia SK, och stämningen var fantastisk, säger Alexander Passgård.

Gruppen fick vara med under ett träningspass, och även spela match. Efter passet informerade tränare Pontus Berger alla ungdomar om att de är varmt välkomna att fortsätta träna med laget och i föreningen.

Hälften av klubborna tilldelas nu IM för att kunna användas vid upprepade Move It-aktiviteter där innebandy står på schemat, vilket kommer att bli snart eftersom det visade sig vara så populärt. Resten skänks till Aktivitetsbanken, ett ”bibliotek” med sportutrustning som kan lånas av vem som helst helt gratis.

– Det här är ett ypperligt exempel på hur flera individers välvilja och engagemang kan leda till något positivt. Hur vi alla tillsammans kan göra något litet och där det lilla kan skapa positiva möten och möjligheter för varandra! säger IMs verksamhetsutvecklare Tilda Matthijs.

Taggar

Mänskliga rättigheter Flykt & migration