Nyhet av Björkåfrihet

Fokus på plagg av hög kvalitet i vårkollektionen Guldkorn

Vårens Guldkornskampanj har pulsen på vår samtid och mycket omsorg har lagts på att hitta plagg av hög kvalitet. Kläderna är noga utvalda med den grundläggande filosofin att du ska kunna bära dem under lång tid framöver. Guldkorn är motsatsen till fast fashion – den är essensen av hållbart mode.

Om några år finns det inga vintagekläder kvar

I Björkåfrihets sortering ser vi tydligt att färre och färre plagg går att rädda – kvalitén på de kläder som modekedjorna massproducerar är så dålig, att det i framtiden kommer att finnas väldigt få vintageplagg kvar från vår tid.

Hållbart mode kan bara vara secondhand

Vi ser många företag som försöker producera ”medvetna kollektioner”, men om vi ska ta klimathotet på allvar kan hållbart mode bara vara secondhand eller remake av redan producerat material.

Att det är ett måste att öka livslängden på våra kläder det vet vi, och tillsammans måste vi hindra textilberget från att växa. Konsumenterna har redan bestämt sig, nu är det upp till de stora kedjorna att sluta producera nytt och istället börja ta sitt ansvar.

Vi kommer att fortsätta vårt arbete med att ta fram kollektioner för alla smaker och stilar, och med att förenkla för våra besökare att hitta rätt i våra butiker. Vi kommer göra allt vi kan för att secondhand ska bli ett självklart förstahandsval, för alla.

- I den här kollektionen har vi gått igenom och granskat nästan 500 plagg för att få fram 1 guldkornsplagg, säger David Njie, sortimentsansvarig på Björkåfrihet.

Kampanjen startar den 23 maj

I butiken i Malmö kommer du hitta ett sortiment av pudriga pasteller och neutrala toner i fina naturmaterial.

På Linnégatan i Göteborg laddar vi butiken med kläder för den som vill sticka ut. Där möter vi kaxiga färger och moderna material.

Taggar

Klimat & miljö