nyhet av Naturskyddsföreningen

5 saker du kan göra för ett fräschare Sverige

Vill du göra något för att det ska bli fräschare produkter i butiken, toaletten på gymmet och hemma? Vi har listat fem roliga aktiviteter:

1 minut
Dela Naturskyddsföreningens inlägg på sociala medier under Miljövänliga Veckan (30 sept till 8 okt).

15 minuter
Beställ affischer och minifoldrar och sätt upp på skolan, jobbet och andra ställen där många rör sig. Insidan av en toalettdörr är en bra plats, vid kön till lunchrestaurangen eller micron lika så.

45 minuter
Utmana familjen, caféet, biblioteket eller andra publika platser att anta Tvålutmaningen! Beställ material och sprid ordet om varför det är smart att byta till två som är snäll mot hälsan och miljön.

1,5 timma
Tillverka lyxigt läppbalsam med dina vänner, Hyresgästföreningen eller efter styrelsemötet med lokala Naturskyddsföreningen till exempel. Här hittar du förslag på upplägg och recept. Själva aktiviteten tar ca 30 minuter, att handla ingredienser och förbereda gör att det sammanlagt tar ca 1,5 timma.

3 timmar
Hur väl exponerar affärerna i din närhet de miljömärkta produkterna? Gör en butiksundersökning där du kollar exempelvis tre mataffärer. Skicka in resultatet till lokaltidningen så att fler får upp ögonen för schyssta produkter och var de är lättast att hitta.
Instruktion till butiksundersökning

Taggar

Klimat & miljö