Said är en av de runt 2000 migrantarbetare som jobbar med att bygga arenan I St. Petersburg till FIFA World Cup, eller fotbolls-VM, 2018. Bara i St. Petersburgområdet, finns det runt en halv miljon aktiva migrantarbetare enligt ryska facket för byggnadsarbetare. Bara en av fem har giltigt arbetsvisum. Många av dem kommer från södra Ryssland, Tajikistan och Uzbekistan.
Det ska hållas matcher i 11 ryska städer under fotbolls-VM 2018. President Vladimir Putin har lovat att satsa 16 miljarder amerikanska dollar på förberedelserna. Förutom arenorna ska det även byggas infrastruktur som flygplatser, tunnelbanenät, och järnvägsspår till och från arenorna. Samtidigt är såren färska efter de kränkningar som arbetarna i Sochi upplevde inför de Olympiska spelen 2014, där 70 byggnadsarbetare dog. Många lockades med höga löner som de sedan inte såg röken av.
I St. Petersburg bor migrantarbetarna i tillfälliga baracker i närheten av byggområdet. Enligt ryska facket för byggnadsarbetare får man inte ställa upp undermåliga baracker för boende vid stora byggen, men eftersom lagen var från Sovjet-tiden, är det egentligen inte förbjudet just nu. Ny lagstiftning är på gång, men när den kommer börja gälla vet man inte.
Det är ingen som har någon övergripande koll på hur många som egentligen jobbar med bygget av arenan, och det är oklart om eller hur många av de inblandade företagen och underleverantörerna som har kollektivavtal. De lokala facken ligger i förhandlingar, men just nu finns inga överenskommelser, enligt Alexander Tanasi, vice ordförande för den regionala delen av byggarbetarnas förbund.
Migrantarbetare utnyttjas ofta i samband med stora sportevenemang, som till exempel Olympiska spel och världsmästerskap. Just nu pågår en kampanj organiserad av globala facket BWI. Kampanjen fokuserar på migrantarbetare som jobbar på arenor i samband med FIFAs stora evenemang, fotbolls-VM i Ryssland 2018 och det i Quatar 2022.