På FUF:s årliga Sommarakademi träffas samhällsintresserade unga för att dela sina tankar om global utveckling. Andrea svarar på tre korta frågor om hennes vecka på Sommarakademin och om hur det var att träffa andra med samma tankar som hon.
Hej Andrea! Vad har varit roligast med Sommarakademin?
Det roligaste var att få träffa andra ungdomar som delar samma tankar och känslor om hållbarhet. Ibland kan jag känna att jag är lite ensam med mina tankar om de här frågorna eftersom det inte finns så många andra i min närhet som tänker på det här. Här fick jag verkligen känna att jag var i en grupp med människor som hade samma tankar som jag. Vi kunde bli arga i grupp på hur världen ser ut!
Varför sökte du?
För att jag kände att nu får det vara nog! Jag har läst mycket om orättvisor och naturkatastrofer och jag ville få konkreta lösningar på vad jag kan göra. Jag har tänkt att måste jag verkligen åka till andra sidan jorden för att hjälpa till? Jag vill engagera mig på hemmaplan, men hur?
Vad tar du med dig?
Väldigt mycket, hela kursen har varit lärorik. Det som jag främst tar med mig är att jag kan engagera mig där jag är, lokalt i Sverige. Jag måste inte åka till exempelvis Sydamerika för att göra skillnad. Det finns mycket saker vi kan göra här lokalt som också är viktigt.
Varje år anordnar FUF Sommarakademin, en helvecka där unga får diskutera globala utvecklingsfrågor, de Globala målen och om vad världen och Sverige gör för att målen ska uppnås. Läs mer om Sommarakademin.